terug
terug

Gestoofde rode kool met appel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookDecember is toch wel de maand van de klassieke gezelligheid en zo ook voor klassieke gerechten: gestoofde rode kool met appel. Gestoofde rode kool is een zeer gezond (bij)gerecht en ideaal om op te warmen tijdens de koude wintermaanden. De combinatie met appel en echt winterse specerijen maakt dit gerecht tot echt comfortfood (maar dan gezond, yes!). En dan die kleuren… prachtig. Dit gerecht past perfect bij een lekker stukje vlees. Lees hieronder stap voor stap hoe je de klassieke gestoofde rode kool met appel klaarmaakt.

Ingrediënten:

1 portie rode kool
1 portie appel, geschild en in stukjes gesneden
1 kaneelstokje
1 steranijs
1 el appelciderazijn

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snijd ze in vieren. Snijd de witte kern eruit en snijd de rode kool fijn.
  2. Zet een grote pan op middelhoog vuur, voeg de gesneden rode kool, appel, kaneel, steranijs, appelciderazijn en een scheutje water toe.
  3. Doe een deksel op de pan en laat de rode kool 45 minuten sudderen, af en toe roeren.
  4. Haal de deksel van de pan en laat nog 30 minuten koken, de kool moet zacht zijn met een mix van zoete en scherpe smaken.
  5. Verwijder het kaneelstokje en de steranijs en serveer de gestoofde rode kool warm.

Eet smakelijk! En nog een tip: je kunt de rode kool ook in de slowcooker maken, dan kost het je nog minder werk, en zullen de smaken nóg beter integreren met elkaar.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page