Spruitjes roerbak met rundvlees
Spruitjes roerbak met rundvlees
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookNiet iedereen is even dol op spruitjes. Gelukkig steek je met deze roerbakmaaltijd de kleine groene knolletjes in een geheel nieuw jasje! En wist je dat spruitjes meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? Hartstikke gezond voor je lijf dus. En dit recept voor spruitjes roerbak met rundvlees is ook nog eens super simpel. Handig wanneer je wat minder tijd hebt om te koken, lees maar mee.
Ingrediënten:
✓ 1 portie rundvlees
✓ 1 portie spruiten
✓ 1 teen knoflook
✓ 1 tl gedroogde oregano
✓ 1 tl paprikapoeder
✓ 1/2 tl cayennepeper
✓ 1/2 tl gemalen koriander
✓ 1 el kokosolie
✓ 1⁄4 limoen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie)
✓ peper en zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in reepjes.
- Verwarm ondertussen de kokosolie in een wok.
- Meng de verschillende kruiden in een kommetje.
- Doe het vlees in de pan als de olie warm is en voeg direct de kruiden toe.
- Was de spruitjes grondig en snijd in kleine stukken.
- Wanneer het vlees bruin kleurt, doe je de spruitjes erbij.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en wok het geheel nog 3 tot 4 minuten.
- Staat limoen op jouw lijst? Sprenkel hier dan wat sap van over je gerecht voor een frisse smaak.
Deze spruitjes roerbak met rundvlees is heerlijk om zo los te eten, of je nou fan bent van spruiten of niet… Wil je een maaltijd die iets meer vult? Serveer dan met één portie knäckebröd naar keuze. Eet-ze!
Tip: heb je spruitjes gekocht en wil je ze wat langer bewaren? Blancheer ze dan een paar minuten in kokend water en vries ze vervolgens in. Zo blijven zo goed als alle voedingsstoffen behouden.