Fase 3: Platbrood van rogge
Fase 3: Platbrood van rogge
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookPlatbrood (ook wel flatbread genoemd) is een van de makkelijkste broodsoorten om zelf te maken, perfect voor beginners en een heerlijk recept dat je steeds weer opnieuw zult gebruiken. Ons recept maakt gebruik van roggemeel, aansluitend op een gezond voedingsplan, dat zorgt voor een nootachtige smaak van het deeg.
Ingrediënten:
✓ 60 gram Griekse yoghurt (10%) (als alternatief kan 1 el ghee worden gebruikt)
✓ 20 gram roggemeel (als alternatief kan boekweitmeel worden gebruikt)
✓ 1 el ghee, gesmolten
Eventueel:
✓ baksoda
Bereidingswijze:
- Doe in een kom de Griekse yoghurt en roggemeel.
Om het iets luchtiger te maken kun je er een beetje baksoda bij doen. - Vermeng de ingrediënten tot een zacht deeg.
- Bedek de kom met een doek en laat het deeg 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Verdeel het deeg na 20 minuten in kleinere porties en rol uit met een deegroller tot cirkels van 15 cm.
- Zet een koekenpan/hapjespan op hoog vuur en laat deze voorverwarmen.
- Leg het platbrood in de hete pan en bak 1 minuut.
- Zodra het platbrood goudbruin is, omdraaien en nog 1 minuut aan de andere kant bakken.
- Haal het gebakken platbrood uit de pan, bestrijk met gesmolten ghee en serveer.
Het geeft voldoening om het brood met je eigen handen te maken. Dit recept kun je goed in de latere fasen gebruiken, als je ook meerdere eiwitten in een maaltijd eet. Je kunt het natuurlijk ook eten als je yoghurt als lunch of diner gebruikt met groente. Kortom, mogelijkheden genoeg. Wat denk je van een alternatief voor een pizzabodem of als wrap gevuld met groenten.