terug
terug

Romige wortel gembersoep met kokosmelk

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Ik weet het, ik maak vrij vaak soep. Maar met subtiele verschillen kan je een wereld van verschil maken qua smaak en textuur. Vandaag ben ik mijn wortelsoep gaan finetunen, en daar is deze romige wortel gembersoep uit ontstaan, erg lekker! Wortels zijn heel goed voor je lijf, en zeker voor je ogen. In wortel zitten bepaalde voedingsstoffen die een goede werking op je ogen hebben, zo kan het bijvoorbeeld je nachtzicht verbeteren. Tof toch? Het recept lees je hieronder:

Ingrediënten

Extra

  • 100 ml kokosmelk (fase 3), gebruik je kokosmelk? Verminder de bouillon dan met 100 ml
  • staafmixer
Bereidingswijze
  1. Snijd de wortels en tomaat in stukken, rasp de gember fijn, hak de ui en pers de knoflook.
  2. Verwarm een klein laagje bouillon in een koekenpan en bak hierin de ui. Voeg hierna de wortels, gember, tomaat, knoflook en rest van de groentebouillon toe. Laat de soep 10 minuten sudderen.
  3. Was ondertussen de kervel en hak deze fijn (laat een paar blaadjes heel als garnering).
  4. Snijd de appel in stukken en voeg deze toe aan de soep. Kook 1 à 2 minuten mee. Pureer daarna de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk, kerrie en peper en zout toe.
  5. Meng tot slot de kervel door de soep en serveer deze met een paar hele kervelblaadjes als garnering.

Eet smakelijk! Zit je nog niet in fase drie? Dan laat je de kokosmelk achterwege en vul je dit aan met extra groente bouillon, alsnog super lekker!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page