Runderburger met wortelgroenten
Runderburger met wortelgroenten
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookBurgers zijn dé manier om gehakt lekker en super makkelijk te bereiden. Bovendien is de winter nog in volle gang, dus de oer-Hollandse winterpenen en andere wortelsoorten die bij dit recept horen liggen nog volop in de schappen. Je hebt voor deze heerlijke runderburger met wortelgroenten niet veel nodig. Sterker nog, waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten wel op voorraad. Het recept is een variant op de standaard burger, maar ik kan je verzekeren dat deze echt ontzettend lekker is. Aan de slag!
Ingrediënten:
✓ 1 portie groente: winterpeen, knolselderij en pastinaak
✓ 1 portie rundergehakt
Alternatief: kalfs-, lams-, kip- of varkensgehakt
✓ 1 el verse tijm
✓ 1 tl gedroogde oregano
✓ peper en zout
✓ 1 el olijfolie
✓ 1 portie volkoren roggebrood
✓ zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Bereidingswijze:
1. Schil en snijd de wortels, knolselderij en pastinaak in middelgrote stukken.
2. Verwarm de groentebouillon in een pan en voeg de groente toe. Zorg dat de groente onder water staat (voeg een beetje extra water toe als dat nodig is).
3. Dek de pan af met een deksel en kook de groenten ca 15 minuten tot ze zacht zijn.
4. Giet de groenten af en pureer met een staafmixer. Let op: bewaar de groentebouillon!
5. Week nu het roggebrood in een laagje groentebouillon en knijp vervolgens goed uit om overtollig water te verwijderen.
6. Meng het roggebrood met het gehakt, de kruiden en de groentepuree. Breng op smaak met zout en peper.
7. Maak van het mengsel balletjes van dezelfde grootte en druk deze een beetje plat (ca 1½ cm dikte).
8. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers op laag vuur tot ze gaar zijn.
Deze runderburger met wortelgroenten is een goede manier om groente bijna ongemerkt in je maaltijd te verwerken. Eet smakelijk!