Rundergehakt met groenten

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Oh, ik ben echt gek op gehakt. Ik bestel het altijd online bij de biologische slager en dan krijg je een deel van de koe. Daar zit ook altijd gehakt bij. Je kunt natuurlijk ook gewoon bij de slager halen, dat mooie pure gehakt. In dit recept gebruiken we karwijzaad, wat een heerlijk beetje pittig aroma heeft. Bovendien zou het goed zijn tegen winderigheid of een opgeblazen gevoel.
Het recept is zonder olie, want gehakt heeft zelf meestal een beetje vet. Maar als je het graag wilt, kun je er een eetlepel olijfolie doorheen doen voor de smaak.

Ingrediënten:

1 portie gehakt (rundvlees – maar een andere variant kan natuurlijk ook)
1 portie groenten (courgette. paprika, ½ tomaat, 1 tl ui)
1 portie papaja
karwijzaad
peper en Himalaya zout
1 el appelazijn
bieslook

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. De courgette en paprika en tomaat wassen en in grove stukken of blokjes snijden.
  2. Schil de papaja, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vet en bak het gehakt erin. Breng op smaak met zout, peper en karwijzaad.
  4. Voeg de uienblokjes toe aan het vlees en bak kort mee. Doe de courgette, paprika en tomaat erbij en laat het 10 minuten sudderen.
  5. Meng de papaja erdoor en laat het geheel 3 minuten trekken.
  6. Breng tot slot op smaak met een beetje azijn.

Bestrooi met bieslook voor het serveren

Lekker hè, met dat karwijzaad. Weer eens wat anders dan de Provençaalse kruiden die ik meestal gebruik met courgette en paprika. Maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met kruiden. Welke kruiden zijn jouw favoriet met gehakt?

You cannot copy content of this page