Salade met kastanjechampignons en bonen

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Ben jij net zo dol op salades als ik, maar wil je het binnen alle salade-mogelijkheden eens over een andere boeg gooien? Lees dan gauw dit recept voor salade met kastanjechampignons en bonen. Het is een goed vullend en super gezond gerecht. Wanneer ik een gerecht maak met champignons, kies ik eigenlijk altijd voor kastanjechampignons. Kastanjechampignons bevatten namelijk minder vocht dan de normale witte variant, waardoor hij een vollere nootachtige smaak heeft. Daarnaast zijn champignons, zowel de witte als de kastanje, oergezond; ze bevatten veel vezels, B-vitaminen en natuurlijke eiwitten wat zorgt voor gezonde botten. Zeker af en toe doen dus, die (kastanje)champignons! Hieronder volgt het recept:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: voornamelijk kastanjechampignons en avocado, aanvullen met komkommer en lente-ui (garnering)
  • 1 portie eiwit: kidneybonen (Gebruik je bonen uit blik of pot? Laat uitlekken en spoel goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde bonen? Week deze dan één nacht van te voren in een ruime kom met water en kook vervolgens 45-60 minuten voordat je ze toevoegt aan het recept)
    Alternatief: zwarte oogbonen, zwarte bonen, bruine bonen, witte bonen
  • 1 el gepureerd citroengras
  • 1 cm verse gember
  • 1 el kokosolie
  • 1 el extra vierge olijfolie (garnering)
  • peper en zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak hierin kort het gepureerde citroengras en fijngesneden (of geraspte) gember.
  2. Snijd ondertussen de kastanje champignons in tweeën of in vieren en bak deze vervolgens mee in de pan.
  3. Doe ondertussen de kidneybonen in een saladeschaal. Snijd de komkommer en avocado en voeg ook deze toe aan de schaal.
  4. Voeg als laatste de gebakken kastanjechampignons, citroengras en gember toe aan de schaal en mix het doorelkaar.
  5. Voor wat extra smaak kun je een extra dressing maken van de gepureerde citroengras, gember en een beetje olijfolie en deze toevoegen aan de salade.
  6. Breng op smaak met peper en zout voordat je het opdient.

En zo hebben je binnen no-time een fantastisch gezonde salade met kastanjechampignons op tafel staan, bomvol goede voedingsstoffen en natuurlijk met een heerlijke smaak. Geniet ervan!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page