Sardientjes uit blik op volkoren knäckebröd

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Jummie, sardientjes uit blik! Goed om te weten: sardines uit blik kun je gewoon in zijn geheel opeten. De kleine graatjes zijn juist een rijke bron van calcium, en het is wel zo makkelijk. Verder bevatten sardines vele verschillende voedingsstoffen die van groot belang zijn voor het goed functioneren van je lichaam. Eén van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van sardines is het voorkomen van hart- en vaatziekten. Dit komt doordat ze rijk zijn aan omega 3 vetzuren. Daarnaast is ook het voorkomen van bloedstolsels te danken aan diezelfde omega 3 vetzuren. Bovendien geven de voedingsstoffen in sardines je immuunsysteem een boost en zorgen ze voor een stralende huid!

Dit recept is lekker snel klaar en in combinatie met een heerlijke groene smoothie zeker een volwaardige lunch, waarop je goed tot aan de avond vooruit kan. Komt ie:

Ingrediënten
  • 1 portie sardines
  • 1 portie volkoren knäckebröd (of puur volkoren roggebrood)
  • 1/3 portie komkommer (zorg dat je je groenteportie met iets anders nog aanvult!)
  • peper
Bereidingswijze

1. Haal de sardines uit blik (dep ze indien nodig droog).

2. Snijd de komkommer in plakjes.

3. Verdeel de sardines over het volkoren knäckebrod (of puur volkoren roggebrood) evenals de komkommer.

4. Breng op smaak met peper (sardines zijn zelf al heel erg zout, dus extra zout toevoegen is zeker niet nodig!).

En klaar is je lunch! Ben je niet zo’n fan van sardientjes uit blik, of staan ze niet in jouw plan? Probeer het dan eens met makreel, haring of tonijn. Ook dit smaakt heerlijk.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page