Savooiekool met kip, appel en vele kruiden

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookSavooiekool, een geweldig product, wat niet veel mensen kennen. Jammer, want het is hartstikke gezond en je kunt er veel kanten mee op. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie met – natuurlijk – savooiekool, kip, appel en lekker veel kruiden. Een zeer smaakvol én gezond recept waar je voldoende energie uit haalt om er weer lekker tegen aan te kunnen. Ben je benieuwd? Lees gauw verder!

Ingrediënten:

1 portie eiwit: kipfilet
1 portie groente: savooiekool
1 appel
75 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
versgemalen zwarte peper en zeezout
1 tl kurkuma
1 tl gemalen karwij
½ tl kaneel
1 cm verse gember
1 tl appelazijn
1 el kokosolie
handje verse peterselie

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  2. Was de savooiekool onder de koude kraan. Verwijder vervolgens de harde stronk en snijd het blad in dunne reepjes. Was de kool opnieuw en laat goed uitlekken.
  3. Snijd ook de appel in dunne plakjes en hak de peterselie fijn.
  4. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak de kipreepjes. Voeg tijdens het bakken wat verse gember toe, kaneel, gemalen karwij, kurkuma en breng op smaak met peper en zout. Zet de kip even opzij in een bakje zodra deze gaar is.
  5. Doe nu de savooiekool in dezelfde pan, bak het aan en blus vervolgens af met de bouillon. Als er nog maar een klein beetje bouillon over is breng je de kool op smaak met peper en zout en appelazijn en laat je het zachtjes sudderen tot het kookvocht bijna helemaal is verdampt.
  6. Voeg de appel, kipfilet en fijngehakte peterselie toe aan de pan, bak het geheel nog even zodat alle smaken goed samen komen en serveer de savooiekool met kip warm.

Klaar!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page