Ierse stoofpot van shiitake

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Een traditioneel rijkgevulde Ierse stoofpot van smaakvolle, vlezige shiitake-paddenstoelen. De shiitake voegt een diepe, sterke en veelzijdige smaak toe aan de stoofpot. De basis van wortelen, ui en bleekselderij versterkt de paddenstoelen, waarna versheid wordt toegevoegd met gehakte tijm en peterselie.

Ingrediënten:

1 portie shiitake (als alternatief kunnen oesterzwammen worden gebruikt)
¼ portie bleekselderij, in blokjes
¼ portie wortel, in blokjes
¼ portie ui, gesnipperd
¼ portie portobello of champignons, in vieren
1 el pure kokosolie
200 ml zelfgemaakte groentebouillon (of gebruik je eigen bouillonpoeder)
1 tl tijm, fijngehakt
1 el peterselie, fijngehakt

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Zet een pan met kokosolie op middelhoog vuur.
  2. Voeg vervolgens de bleekselderij, ui en wortel toe. Bak 5 minuten om de groente zacht te laten worden
  3. Voeg vervolgens de shiitake en portobello toe, zet het vuur van de pan hoog en bak de paddenstoelen in 3 minuten bruin.
  4. Giet de zelfgemaakte groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
  5. Breng de Ierse shiitakestoofpot op smaak met tijm en laat 20 minuten sudderen.
  6. Garneer de stoofpot met peterselie en serveer.

De Ierse shiitakestoofpot is een geweldig familiegerecht met voedzame groenten voor een complete maaltijd. Ierse stoofpot is vooral populair op St. Patrick’s Day als een gemakkelijke en verwarmende maaltijd. Maak het nog Ierser door kool toe te voegen.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page