Snelle omelet met spinazie en champignons
Snelle omelet met spinazie en champignons
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookWaarschijnlijk niet nieuw voor jullie, maar een geheugen-opfrisser kan ook geen kwaad. Ik vind een groenteomelet voor de lunch of ontbijt altijd heerlijk vullend en erg smaakvol. Prettig dat je er zoveel kanten mee op kunt en vooral ook makkelijk als je nog wat restjes hebt liggen waar je vanaf moet! De naam zegt het al: deze snelle omelet met spinazie is klaar voordat je er erg in hebt!
Ingrediënten
- 1 portie eiwit: ei/eieren
- 1 portie groente: spinazie en champignon
- peper en zout
- kruiden naar keuze (bijvoorbeeld paprikapoeder en verse peterselie)
- 1 tl ghee of kokosolie
- 40 ml water
Extra
- handje alfalfa kiemen (fase 3) (garnering)
Bereidingswijze
1. Breek het ei/ de eieren in een kom en voeg het water hier aan toe. Kluts goed door totdat het één geheel is.
2. Snijd vervolgens de groente fijn en voeg deze toe aan het losgeklopte ei.
3. Kluts als laatste ook de (fijngesneden) kruiden door het eimengsel.
4. Verwarm de ghee of kokosolie in een koekenpan en voeg het mengsel toe.
4. Bak op laag vuur met de deksel erop. Als je van een dubbel gebakken omelet houdt, draai ‘m dan halverwege om.
Zo gepiept dus, die snelle omelet met spinazie! Lekker in combinatie met wat extra rauwe groenten en volkoren knäckebröd. Zit je in fase drie? Experimenteer dan eens met wat alfalfa kiemen op je omelet ter garnering, een bron van eiwitten!