terug
terug

Soep van sojabonen met venkel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookHeerlijk, soep van sojabonen (met venkel!). Ik ben dol op sojabonen, beter bekend als edemame bonen. Sojabonen kunnen wat mij betreft niet vaak genoeg terugkomen in recepten. Deze groene rakkers zijn namelijk niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens hartstikke goed voor je. Soja is rijk aan eiwitten waardoor je je langer verzadigd zal voelen, het bevat overwegend onverzadigd vet en relatief veel ijzer en vitamine B1. Daarnaast heeft het een verlagende werking op je cholesterolgehalte. Dit helpt om je bloedvaten gezond te houden. Te gek toch?

Dus, om die reden staat er vandaag een goede dosis sojabonen op het menu! Deze soep van sojabonen met venkel is het ideale recept als je trek hebt in iets echt lekkers, maar toch gezond! Wanneer je sojabonen pureert krijg je een heerlijke creme-achtige substantie, die zich perfect leent voor een soep. Lees hieronder het recept:

Ingrediënten:
  • 1 portie sojabonen
  • 1 portie venkel
  • 1 tl gesneden lavas (maggiplant)
  • 1 handje bonenkruid
  • 1 el verse peterselie
  • 1 el verse bieslook
  • peper en zout
  • eventueel: 1/3 rood pepertje
Bereidingswijze

1. Laat de sojabonen 1 nachtje staan om te weken. Spoel ze de volgende dag af en breng ze aan de kook in een grote pan met vers water. Gebruik je sojabonen uit blik? Dan hoef je ze natuurlijk niet een nacht te laten weken. Je kunt ze direct gebruiken!

2. Voeg het bonenkruid toe en kook de sojabonen zacht (voor de duur hiervan, bekijk de instructies op de verpakking, door het inweken wordt de kooktijd verkort).

3. Was en maak tegelijkertijd de venkel schoon, waarbij je zo nodig de buitenste bladeren verwijdert. 

4. Snijd de venkel vervolgens in kleine reepjes of blokjes. Snijd ook het rode pepertje fijn. Voeg beide toe aan de kokende soep en laat het nog 10 minuten sudderen, totdat het geheel zacht is.

5. Was de lavas, peterselie en bieslook, droog ze daarna en snijd het geheel in kleine stukjes. Voeg, naar smaak, nog wat peper en zout toe. Wil je een gladde soep? Pureer deze dan! Je kunt de groente ook heel laten, dat is geheel aan jou!

6. Voeg als laatste de verse kruiden toe aan de soep.

Eet smakelijk, geniet van deze soep van sojabonen met venkel!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page