Sous-vide varkenshaas met pompoen

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookEr zijn verschillende manieren om zonder olie of vetten te koken. Super! Want op deze manier kan iedereen die aan het Metabolic Balance programma meedoet de lekkerste recepten maken. Ook vandaag heb ik weer een gerecht om van te smullen: sous-vide varkenshaas met pompoen. Wat sous-vide is? Vacuüm garen! Je doet het in vacuüm verpakte eten in een pan met water en verwarmt het op relatief lage en constante temperatuur. Zo wordt het heel geleidelijk en gelijkmatig gaar. Zo krijg je perfect ‘gebakken’ plakjes varkensvlees, zonder te bakken in vet. In dit recept doen we het met varkensvlees en pompoen, maar het kan met allerlei soorten vlees, vis, groenten of fruit. Leuk hè? En de pompoenpuree maakt het helemaal af. Kook-ze!

Ingrediënten:

1 portie varkenshaas (als alternatief kan kalfshaas worden gebruikt)
1 portie pompoen, geschild en in plakjes
1 teen knoflook, dungesneden
3 takjes salie
5 takjes tijm

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm een pan met ​​water voor op 90°C. Doe de gesneden pompoen in een vacuümzak en sluit goed af, leg de pompoen in het waterbad wanneer deze op temperatuur is. Laat 30 minuten garen op 90°C.
  2. Haal de gekookte pompoen uit de vacuümzak en doe deze in een blender. Pureer de pompoen tot een gladde massa. Als je liever een grovere puree wilt, kun je de pompoen met een stamper fijn maken. Zet de pompoenpuree apart en bereid de varkenshaas.
  3. Laat het water wat afkoelen, afhankelijk van hoe je het vlees wilt garen: 55°C – medium rare, 60°C – medium, 65°C medium-well en 70°C – well done.
  4. Doe de varkenshaas samen met de salie, tijm en knoflook in een vacuümzak. Sluit de zak goed af en leg in het water. Gaar de varkenshaas 60 minuten, haal vervolgens uit het water en laat nog 10 minuten in de zak rusten.
  5. Open na 10 minuten de vacuümzak en dep de varkenshaas droog met keukenpapier.
  6. Zet een koekenpan op hoog vuur en schroei de varkenshaas aan alle kanten dicht.
  7. Verwarm de pompoenpuree in een pan.
  8. Leg de varkenshaas op een snijplank en snij in plakjes.
  9. Serveer de pompoenpuree met de perfect gegaarde varkenshaas.

Eet smakelijk en geniet van deze sous-vide varkenshaas met pompoenpuree. Ik ben er dol op! Een perfect gerecht voor een romantisch diner. En je kunt natuurlijk een deel van de pompoen vervangen door een andere groente, leef je uit!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page