Spaanse groentesoep

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Al mijn hele leven ben ik dol op soep: je kunt er zoveel kanten mee op! En als daar dan ook nog een Spaanse draai aan is gegeven, ben ik verkocht. Zo ook deze Spaanse groentesoep. Bij de Spanjaarden ook wel bekend als ‘Pisto manchego’. Het is een combinatie van aubergine, courgette, tomaat en paprika met vlees zoals bijvoorbeeld kip of varken. Samen vormen ze een dikke ratatouille-achtige soep. En het zou geen Spaanse groentesoep zijn zonder de toevoeging van allerlei (verse) kruiden: peterselie, oregano, basilicum, tijm en/of rozemarijn. Ga maar gauw aan de slag, dit wil je niet missen!

Ingrediënten:

1 portie varkensfilet, in blokjes van 2 cm (als alternatief kun je kipfilet nemen)
⅕ portie ui, gesnipperd
⅕ portie aubergine, in blokjes van 2 cm
⅕ portie rode paprika, in blokjes van 2 cm
⅕ portie courgette, in blokjes van 2 cm
⅕ portie tomaat, in blokjes van 2 cm
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 el peterselie, fijngehakt
1 tl oregano
1 el ghee
1 tl balsamicoazijn
zout, naar smaak

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Zet een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ghee toe.
  2. Doe vervolgens het varkensvlees en het zout in de pan, schroei het varkensvlees 2 minuten goed dicht, haal het uit de pan en zet apart.
  3. Doe de ui in dezelfde pan en bak 5 minuten.
  4. Als de ui glazig is, doe je de aubergine, rode peper, courgette en knoflook erbij. Breng op smaak met zout en bak ongeveer 5 minuten.
  5. Doe daarna de tomaat en het varkensvlees in de pan en breng de saus aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat het 20 minuten op een klein vuur koken.
  6. Af en toe roeren, totdat de saus ingedikt is en de groenten gaar zijn.
  7. Doe de balsamicoazijn, gehakte peterselie, oregano en zout erbij.
  8. Serveer de Spaanse soep met knäckebröd of roggebrood.

Geniet van de rijke smaken! Ik heb altijd het gevoel dat deze soep mij van binnenuit helemaal verwarmt. Heerlijk met al die kruiden, geweldig. En dat in slechts 30 minuten. Een recept om te onthouden.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page