Spinazie-abrikozen-groenten met schapenkaas

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Als het geen seizoen is voor verse abrikozen, kun je voor dit gerecht ook heel goed gedroogde abrikozen gebruiken. Geen abrikozen uit blik! Gebruik dan ongeveer een derde van het gewicht dat voor de verse abrikozen in je plan staat. Gebruik ongezwavelde abrikozen. Die zijn iets bruiner, omdat bij de andere abrikozen sulfiet wordt toegevoegd om de oranje kleur te behouden en ze langer houdbaar te maken. Voor gebruik kun je de gedroogde abrikozen wellen en het water van de ongezwavelde abrikozen kun je gerust gebruiken.

Zelf gebruik ik het liefst feta voor dit gerecht, dan krijg je een mooie mix van texturen, ook met gewelde abrikozen.

Eet smakelijk!

Ingrediënten:

1 portie schapenkaas
1 portie groenten (spinazie, 1 el in blokjes gesneden ui)
1 portie abrikozen
groentebouillon poeder
1 teentje knoflook
vers geraspte nootmuskaat
1 el olijfolie of kokosvet

Gebruik de hoeveelheid voor de porties zoals vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Snijd schapenkaas in kleine blokjes.
  2. Was de spinazie. Blancheer het kort in zout water en laat het schrikken in koud water. Giet af in een zeef en knijp het vocht eruit. Vervolgens de spinazie grof snijden.
  3. Was de abrikozen, halveer ze, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Pel de knoflook en hak fijn.
  4. Verhit een pan met de olie of kokosvet en fruit de ui. Voeg knoflook en spinazie toe. Breng op smaak met bouillonpoeder en nootmuskaat. Roer de plakjes abrikozen en de helft van de schapenkaas erdoor.
  5. Schik de groenten op een bord en verdeel de resterende kaas erover.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page