Mangomousse met kokos*, munt en chilipeper (fase 3)

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookDit voorjaar was ik met vakantie. Heerlijk met m’n voeten door het Dominicaanse zand slenteren, zwemmen in de golven, maar het allerbelangrijkst: mango’s eten! Ze groeiden overal: langs het strand, in de bergen en op elke straathoek. Geweldig! Deze mango’s zijn superlekker. Minstens tien keer lekkerder dan de mango’s uit de supermarkt. Met deze zoete gele vrucht wilde ik graag een lekker en bijzonder recept maken: suikervrije mangomousse met kokos. Een heerlijk toetje, op smaak gebracht met munt en chilipeper. Klinkt misschien wat apart, maar het is o zo lekker! En helemaal zonder suiker. Je leest het recept hieronder:

Ingrediënten:

100 ml kokosmelk die al 24 uur in de koelkast staat
1 portie fruit: mango
Alternatief: ananas of aardbeien
1 vanillestokje
¼ chilipeper
1 el verse munt
limoenrasp (garnering)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

beetje amandelschaafsel (fase 3)
keukenmachine

Bereidingswijze:

Voordat we beginnen: Het is belangrijk het blik kokosmelk minstens 24 uur in de koelkast te zetten. Hierdoor splitst de kokosroom van het water. Dit is nodig om het recept te maken!

  1. Zorg ervoor dat je de kokosmelk niet schudt! Maak het blik voorzichtig open. Bovenop ligt de witte, stevige massa. Dat is de kokosroom. Schep die in een kom. De rest van het blikje niet weggooien! Dit is het kokoswater en dat gebruiken we in stap 3.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Je ziet nu zwarte korreltjes. Dat is het merg. Dit merg geeft de smaak van vanille. Schraap het merg uit het vanillestokje en meng het door de kokosroom. Zet het daarna in de koelkast.
  3. Schil en snijd de mango in stukken. Giet het kokoswater samen met ¾ deel van de mango in de keukenmachine.
  4. Snijd de chilipeper en munt fijn en doe ze in de keukenmachine. Is de massa mooi glad geworden? Dan is de mangomousse klaar en stop je met malen.
  5. Giet de mangomousse in een mooi glas of kommetje en schep de vanillekokosroom (stap 2) er bovenop. Je kunt het bovenop elkaar laten liggen, of een beetje door elkaar scheppen. Net wat jij lekker vindt.
  6. Zet het toetje nog 1,5 tot 2 uur in de koelkast, zodat het kan opstijven. Heb je minder tijd? Zet het dan een half uur in de vriezer.
  7. Wil je het nog mooier maken? Strooi een beetje amandelschaafsel over het toetje.
  8. Als je het toetje serveert, kun je de overbleven mango op de mousse leggen. En voor de finishing touch een blaadje munt misschien?

Klaar! Ik ben er dol op!

* Bij Metabolic Balance valt kokosmelk onder de vetten (verzadigde vetzuren). Vanaf fase 3 kun je dit af en toe gerust eten.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page