terug
terug

Aziatische taugé salade

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Kortgeleden kwam ik al met een recept hoe je taugé goed op smaak kunt brengen, vandaag heb ik een andere bereiding voor je: taugé salade op Aziatische wijze. Deze taugé salade vormt een uitstekend bijgerecht bij vlees of vis, of als je kiemen als eiwitbron hebt is dit een goede complete vegetarische maaltijd. Taugé is super voedzaam en vezelrijk en je hoeft het maar heel kort te blancheren: zo houd je de taugé salade lekker knapperig. Genieten!

Ingrediënten:

1 portie taugé (als alternatief kunnen sojascheuten of alfalfa worden gebruikt – alfalfa verwerk je rauw)
½ portie wortel, geschild en in reepjes gesneden
½ portie bosui, gehalveerd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 el kokosolie
2 el sojasaus
1 el chilipoeder (optioneel)
1 tl appelazijn

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Leg de taugé in een vergiet en spoel het goed af met koud water.
  2. Laat de taugé uitlekken.
  3. Zet een koekenpan of wok op middelhoog vuur en voeg de kokosolie toe.
  4. Doe – als de olie is gesmolten – de gehakte knoflook en het witte uiteinde van de lente-ui in de pan en bak gedurende 1 minuut tot de geuren vrijkomen.
  5. Voeg vervolgens de wortel toe aan de pan, bak 30 seconden mee en doe daarna de taugé erbij, meng alles en bak nog 30 seconden.
  6. Giet de sojasaus, chilipoeder, appelazijn en de groene delen van de lente-uitjes in de pan, bak weer 30 seconden.
  7. Doe de taugésalade in een andere schaal, zodat het niet nagaart.
  8. Serveer de taugésalade warm met vis of vlees, of als taugé bij jou als eiwitportie telt, kun je gelijk ervan genieten als een gemakkelijke lunch.

Eet smakelijk! Naast de bovengenoemde ingrediënten zijn ook selderij, appel, radijs, champignons, kool of vrijwel elke andere groente erg lekker in de Aziatische taugé salade.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page