Thaise wok met tofoe (fase 3)

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Wij houden van een simpel wok gerecht. Wie niet? Deze Thaise wok met tofoe maak je heel gemakkelijk en smaakt heerlijk. En voor de verandering maken we gebruik van een beetje kokosmelk! Dit product komt niet vaak terug in onze recepten, dus geniet ervan zou ik zeggen!

Even een korte verkenning van kokosmelk: Kokosmelk bevat vele vitaminen, waaronder vitamine B, C en E. Deze vitaminen kunnen het om immuunsysteem positief stimuleren en zijn daarnaast deels verantwoordelijk voor de energie in cellen. Ook is kokosmelk rijk aan magnesium, kalium, fosfor en bevat het relatief veel ijzer. Antioxidanten komen ook in royale hoeveelheden terug in dit product. Antioxidanten zijn stoffen die vrije radicalen bestrijden en dus gezondheidsschade voorkomen. Last but not least bevat kokosmelk laurinezuur, een vetzuur dat onder meer helpt bij het bestrijden van bacteriën en ziekten. Tijd voor wat kokosmelk dus!

Ingrediënten
  • 1 portie tofoe (of kip)
  • 1 portie groenten volgens plan (bijv: bonen, broccoli, paprika, wortel en rode ui)
  • 2 el sojasaus
  • 1 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 1/2 rood pepertje
  • 1 tl kurkuma
  • peper en zout
  • 1/2 blokje groentebouillon (of kies er voor om zelf bouillonpoeder te maken)
  • 50 ml kokosmelk (let op: kokosmelk is een voedingsmiddel om uit te proberen in fase drie, ik ben benieuwd hoe je het ervaren hebt!)
  • 1 el kokosolie
Bereidingswijze

1. Pel de knoflook en schil de gember. Snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook het citroengras en de chilipepers fijn.
2. Meng de sojasaus, knoflook, gember, chilipeper, citroengras, kurkuma, zout, peper en kokosolie tot een marinade.
3. Snijd de tofoe in kleine blokjes en marineer dit in de marinade. Dit kun je het beste een paar uur laten intrekken. Heb je daar geen tijd voor? Geen probleem, met 20 tot 30 minuten bereik je ook al heel veel!

4. Was en snijd de groenten nu klein.
5. Verwarm nu wat kokosolie in een wok en bak eerst de tofoe. Voeg de uienblokjes toe. Bak dit geheel ongeveer 5 minuten.
6. Voeg nu de rest van de groenten toe en bak nog een aantal minuten mee.
7. Blus het geheel af met wat kokosmelk
8. Zet het vuur wat hoger en breng het aan de kook. Je kunt eventueel nu een half bouillonblokje toevoegen om het op smaak te brengen. Of breng het op smaak met kruiden naar keuze.

Geniet van deze gezonde Thaise wok met tofoe. Houd je niet van tofoe? Probeer het dan eens met kip. Eet ze!

 

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page