Tofoe met cantharellen
Tofoe met cantharellen
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookCantharellen zijn veel langer verkrijgbaar dan ik dacht. Ik dacht altijd dat het alleen in de herfst verkrijgbaar was, maar al vanaf midden juni komen ze uit de grond. En ze blijven tot laat in de herfst, dus dat is best lang genieten van deze mooie paddenstoel. Ze hebben een beetje peperachtige smaak met de geur van abrikozen. Een gerecht met abrikozen zou wellicht ook goed passen om die smaak naar boven te halen. Maar dit keer een recept met cantharellen zonder fruit en wel met heerlijke herfstgroenten. De tofoe en de avocado zorgen voor een zachte textuur, al met al een prima combinatie.
Ingrediënten:
✓ 1 portie tofoe
✓ 1 portie groenten (pompoen, pastinaak, cantharellen, 1el in blokjes gesneden ui, avocado)
✓ 1 teentje knoflook
✓ 1 groot vers blaadje salie
✓ groentebouillon poeder
✓ vers gehakte peterselie
✓ peper en Himalaya zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.
Bereidingswijze:
- Was, schil en rasp de pompoen en pastinaak. Borstel de cantharellen goed schoon en snijd ze in kleine stukjes.
- Pel de knoflook en hak fijn. Bak in een pan knoflook, uienblokjes en salieblad met een beetje water. Voeg de cantharellen toe en breng op smaak met bouillonpoeder, zout en peper.
- Voeg geraspte groenten en peterselie toe aan de cantharellen en kook gedurende ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
- Snijd de tofoe in blokjes en doe het bij de groenten in de pan.
- Schil de avocado en snijd in stukjes.
- Haal de pan van het vuur en meng voorzichtig de avocado erdoor.
Tip: Kook de avocado niet, maar verwarm hem alleen.
Cantharellen zijn ook gedroogd te koop, maar dan is de smaak toch anders, vind ik. Bovendien ben ik een fan van zoveel mogelijk koken wat het seizoen te bieden heeft.