terug
terug

Pittige tofoepot

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Volgens veel deelnemers is gerookte tofoe wel de lekkerste tofoe die er is. Dus werd het tijd voor een lekker recept hiermee. Omdat ik zelf wel van pittig hou, is het een pittig recept geworden. Qua smaak dan. Niet om te maken, dat is super makkelijk! Let wel op met het gebruik van verse gember, omdat die de chilipeper nog pittiger maakt. Als je daar niet van houdt, dan kun je er beter van allebei maar een beetje in doen. De smaak van gember maakt voor mij dit gerecht wel áf.

Ingrediënten:

1 portie gerookte tofoe
1 portie groenten (paksoi, spitskool, wortel)
1 teentje knoflook
½ cm verse gember
1 rode chilipeper
kaneel, karwijzaad, kerriepoeder
bouillonpoeder
verse koriander
peper en Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Snijd de tofoe in kleine blokjes. Was de groenten, maak ze schoon en snijd ze in fijne reepjes.
  2. Pel de knoflook en schil de gember. Hak beide fijn. Maak de chilipeper schoon en snijd klein.
  3. Verhit een pan en stoom de spitskool met een beetje water. Voeg alle kruiden toe en laat 3 minuten sudderen. Doe dan eerst de reepjes wortel erbij, dan 3 minuten later de paksoi en laat alles samen nog eens 3 minuten pruttelen.
  4. Verhit een pan met antiaanbaklaag bak de tofoeblokjes erin. Meng de tofoeblokjes met de groenten. Bestrooi met verse korianderblaadjes.

Tip: Bak in fase 3 de groenten in kokosolie.
Als je geen fan bent van koriander, kun je ook heel goed verse peterselie gebruiken. Heel anders van smaak, maar ook heel lekker.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page