Gebakken Tofu met Groentenoedels I Recept Metabolic Balance

Gebakken tofu met groentenoedels

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!



Ik geloof dat het – alweer – tijd is voor de Aziatische keuken. En je kunt natuurlijk voor supermakkelijk gaan en kant-en-klare tofu in een pakje kopen, maar je kunt ook voor gewoon makkelijk gaan en het zelf marineren en bakken. En om het nog makkelijker te maken heb ik voor jullie opgeschreven wat te doen. Deze gebakken tofu met groentenoedels is enerzijds super knapperig, en anderzijds heerlijk zacht. Een top combinatie! En dat alles geheel zonder olie, zodat je dit recept gewoon kunt eten, ongeacht in welke fase je zit. En die Aziatische dressing… om je vingers bij af te likken. Kook ze!

Ingrediënten:

1 portie tofu (als alternatief kan gekookte kip, rundvlees, varkensvlees of paddenstoelen worden gebruikt)
⅓ portie wortel, in reepjes gesneden met een spiraalsnijder / mes
⅓ portie courgette, in reepjes gesneden met een spiraalsnijder / mes
⅓ portie bosui, dungesneden
½ tl chilivlokken (optioneel)
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl gember, fijngehakt
1 tl limoenschil
1 el sojasaus
1 el koriander, fijngehakt

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Giet de tofu af en dep droog met keukenpapier. Snijd in reepjes en druk de tofu nogmaals tussen keukenpapier om het overtollig vocht te verwijderen. Laat de tofu minimaal 15 minuten in het keukenpapier zitten.
  2. Snijd in blokjes zodra het overtollige vocht uit de tofu is.
  3. Verwarm de ​​oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Leg de tofu op de bakplaat en plaats in de oven, bak 10 minuten.
  5. Haal de tofu uit de oven en draai de stukjes om voor gelijkmatige garing, plaats nog eens 8 minuten in de oven.
  6. Zodra de tofu knapperig is, uit de oven halen en apart zetten.
  7. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de chilivlokken, gember, knoflook, bosui en een scheutje water toe, laat 2 minuten koken.
  8. Voeg vervolgens de wortel en courgette reepjes toe aan de pan, vermeng en kook 2 minuten tot ze zacht worden.
  9. Roer de krokant gebakken tofu, limoenschil, sojasaus en koriander erdoor, verwarm de ingrediënten 1 minuut en serveer direct.

Lekker, hè?! Dit recept is de perfecte doordeweekse maaltijd: vullend, snel, niet duur en natuurlijk erg gezond. Je kunt er ook voor kiezen om de eiwitportie (tofu) te vervangen door een ander eiwit zoals vlees, paddenstoelen, you name it!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page