Knapperige Tofu Salade I Recept Metabolic Balance

Tofu salade

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!



Tofu klinkt natuurlijk alsof het een Aziatisch recept is: maar niets is minder waar. Vandaag ga ik weliswaar voor tofu, maar dan een recept van Mediterrane aard, heerlijk! Deze tofu salade met Mediterrane smaken is heel simpel te maken en barst van de gezonde voedingsstoffen. Door eerst al het vocht uit de tofu te drukken, kan de marinade nog beter worden opgenomen. En omdat je het daarna in de oven bakt, wordt het lekker knapperig: heerlijk! Volg dit recept voor een simpelweg heerlijke tofu salade.

Ingrediënten:

1 portie stevige tofu, in blokjes gesneden
⅕ portie cherrytomaat, gehalveerd
⅕ portie gele paprika, in dunne stukjes gesneden
⅕ portie rode ui, dungesneden
⅕ portie spinazie
⅕ portie eikenbladsla, in blaadjes gescheurd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el balsamicoazijn
2 tl mosterd zonder suiker (of maak zelf suikervrije mosterd)
1 el sojasaus
3 el koudgeperste olijfolie

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Doe de tofu in een theedoek en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Doe het vervolgens in een kom samen met de sojasaus en knoflook. Meng het geheel door elkaar.
  2. Laat de tofu 1 uur marineren.
  3. Verwarm de ​​oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de tofu op de bakplaat en bak in 15 minuten krokant.
  4. Haal de tofu uit de oven en laat het afkoelen.
  5. Meng in een schaal de cherrytomaatjes, paprika, rode ui, spinazie, eikenbladsla en de krokante tofoe.
  6. Doe de ingrediënten voor de dressing in een kleine kom: roer de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd door elkaar.
  7. Giet de dressing over de tofu salade, vermeng goed en serveer. 

Als dat niet smaakt, weet ik het ook niet meer! Tofu is een goede bron van plantaardige eiwitten en is dus ook zeker een bewuste keuze.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page