Japanse soep met tofu

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Deze soep is een verwarmend, verfrissend en enorm gezonde soep uit… Japan! En als er één keuken is waar ik dol op ben, dan is het wel de Japanse keuken (en de Mediteraanse, en de Zuid-Amerikaanse, en de Italiaanse… oeps!). Tofu is rijk aan mineralen zoals calcium, mangaan en vitamine E. Sojaproducten verlagen de cholesterolspiegel in het bloed en verlagen het risico op hart- en vaatziekten. De Japanse tofu, ook wel silken of zijden tofu genoemd, is wat zachter en romiger van smaak dan de wat stevigere, gewone tofu. Meestal wordt er soep gemaakt van de hardere tofusoorten, maar juist deze Japanse tofu maakt de soep anders. Heerlijk om weer eens een andere soep uit te proberen en het is een goede bron van eiwitten! Dus, waar wacht je nog op?

Ingrediënten:

1 portie zijden tofu, in blokjes van 1 cm
⅓ portie Chinese kool, fijngesneden
⅓ portie prei, fijngesneden
⅓ portie wortel, fijngesneden
1 cm verse gemberwortel, in plakjes gesneden
1 el sojasaus
1 L water
1 el kokosolie
Eventueel wat wakame zeewier

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Doe de kokosolie in een wok en voeg de wortel, kool, prei en gember toe en wok gedurende 3 minuten.
  2. Voeg 1 liter water toe en laat de groenten langzaam gaar worden, zodat ze goed hun smaak kunnen afgeven.
  3. Als alles gaar is, haal je de stukjes gember eruit en voeg je de tofu toe.
  4. Verwarm de tofu in de soep en breng op smaak met sojasaus en eventueel wat wakame zeewier voor de extra Japanse touch.
  5. Serveer de soep warm.

Altijd dubbel genieten deze soep, want het is naast lekker ook hartstikke gezond. Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen welke groenten uit jouw lijst je toevoegt aan de soep: varieer er gerust op los!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page