Tomatensoep met gehaktballetjes

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Tijd voor een klassieker: tomatensoep met gehaktballetjes. Ik ben dol op soep en dit recept hoort daar zeker ook bij. Ik maak hem al zolang ik mij kan herinneren op de manier zoals ik hieronder beschrijf. En waarom zou je iets wat goed is veranderen? Ik maak de soep ook graag een dag van tevoren, zodat alle verschillende kruiden goed kunnen intrekken en samen zorgen voor de perfecte smaak! Lees hieronder hoe je het maakt:

Ingrediënten:

1 portie rundergehakt (als alternatief kan gehakt van varken, lam, kalf of kip worden gebruikt)
⅓ portie ui, fijngesneden
⅔ portie tomaten
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl peterselie, fijngehakt
1 tl uienpoeder
1 tl basilicum, fijngehakt
1 tl balsamicoazijn
100 ml water
1 tl ghee
zout, naar smaak
zwarte peper, naar smaak

Gebruik de hoeveelheden voor de porties, zoals vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Doe het gehakt in een kom. Kneed met de handen en voeg een teentje knoflook, uienpoeder, Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout toe. Vermeng de ingrediënten goed en vorm er ronde balletjes van ongeveer 2 cm.
  2. Maak van al het gehakt gehaktballetjes, doe ze in een bakje en plaats minimaal een uur in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de gehaktballetjes hun vorm behouden tijdens het bakken.
  3. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de rode ui toe, bak 5 minuten aan.
  4. Doe er vervolgens de rest van de knoflook bij, bak 1 minuut tot de geuren vrijkomen.
  5. Doe de tomaten en het water erbij, breng de soep aan de kook.
  6. Laat 20 minuten zacht koken en breng op smaak met balsamicoazijn, peterselie, zout en zwarte peper.
  7. Bak na het koelen de gehaktballetjes in een grote koekenpan. Zet een pan op hoog vuur en voeg de ghee toe. Als de ghee heet is, doe je de gehaktballetjes in de pan en bak ze aan alle kanten bruin.
  8. Schep de gebakken gehaktballetjes in de pan met tomatensoep en werk af met de verse basilicum. De warme soep zorgt ervoor dat de gehaktballetjes gaar worden ​​en brengt de smaken samen.
  9. Serveer de gehaktballetjes en tomatensoep warm.

Hmm, doet me echt aan vroeger denken, deze tomatensoep met gehaktballetjes. Jummie!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page