Tonijn courgetterolletjes

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Succes gegarandeerd met dit recept! Het is heerlijk als een zomerse lunch voor in je ligstoel in de tuin, genietend in de schaduw van de boom. Maar ook in de winter kun je het gerust voor een feestelijk buffet maken. En wat dacht je van nieuwjaar? Met champagne is het een prachtige combinatie! En natuurlijk weer heel makkelijk te maken.

Ingrediënten:

1 portie tonijn (uit blik, zonder olie)
1 portie groenten (prei, courgette, lente-ui)
1 el appelazijn
2 verse takjes basilicum
peper en Himalaya zout

Gebruik de hoeveelheid voor de porties zoals vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Was de prei en snijd deze in lange dunne reepjes. Blancheer in zout water, blus in ijswater en giet af in een zeef.
  2. Was de courgette en schil deze in de lengte met een dunschiller. De courgettereepjes zouten en kort laten intrekken.
  3. Was de lente-ui, maak schoon en snijd in fijne plakjes. Was de basilicum, dep droog en snijd de blaadjes in kleine stukjes.
  4. Pureer de tonijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg de lente-ui en basilicum toe.
  5. Bestrijk de courgettereepjes met het tonijnmengsel. Rol het op en bind elk rolletje samenmet een preireepje.
  6. Kruid de rolletjes nog met peper en besprenkel met azijn.
  7. Minstens 1 uur in de koelkast laten staan.
  8. Garneer met basilicum voor het serveren.

 

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page