Uiensoep

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Makkelijk zelf te maken, de Metabolic Balance-proof versie van de Franse uiensoep met een klassieke garnering van geroosterde croutons en gesmolten kaas. Een heerlijke combinatie die altijd favoriet is, omdat het gerecht zowel makkelijk te maken als betaalbaar is. Het enige dat je nodig hebt, is een beetje tijd en enkele kwalitatieve, alledaagse ingrediënten.

Ingrediënten:

1 portie goudse kaas, geraspt (als alternatief kan mozzarella of emmentaler worden gebruikt)
1 portie ui, dun gesneden
1 portie knäckebröd
1 el ghee
250 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak je eigen bouillonpoeder)
5 takjes tijm
peper en Himalaya zout
als extra: balsamicoazijn

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Zet een pan met ghee op middelhoog vuur.
  2. Als de ghee is gesmolten doe je de gesneden uien erbij. Breng het op smaak met peper en zout.
  3. Laat de uien 15 minuten bakken, af en toe roeren en over de bodem van de pan schrapen om te karamelliseren. Als extra smaak kun je balsamicoazijn toevoegen, dit zorgt voor een beetje zuur naast dat het karamelliserend is.
  4. Giet de zelfgemaakte groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
  5. Voeg vervolgens de tijm toe aan de pan en laat 20-30 minuten koken om de smaken samen te brengen.
  6. Doe de soep in een ovenvaste soepkom.
  7. Leg de geraspte goudse kaas op het knäckebröd en leg dit op de uiensoep.
  8. Verwarm een ovengrill voor en plaats de soepkom eronder. Laat ongeveer 2 minuten gratineren.
  9. Als de kaas is gesmolten, laat je de uiensoep even afkoelen en smullen maar!

De toevoeging van knäckebröd met geraspte kaas tovert dit gerecht naar een hoger niveau. Hoewel het optioneel is, wordt het ten zeerste aanbevolen voor de volledige ervaring van een traditionele Franse uiensoep. De borrelende gesmolten kaas, het knapperige knäckebröd en de rijke uiensoep is de perfecte combinatie van smaken en texturen, waardoor eenvoudige ingrediënten worden omgezet in iets heel bijzonders.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een sneetje van dat echte roggebrood te gebruiken. Je kunt de boterham even roosteren voordat je de kaas erop legt. Verder dezelfde bereidingswijze en ook heerlijk!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page