Varkensfilet met veldsla

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookVan varkensfilet en met name van varkenshaas, maakte ik vroeger alleen saté. Dit is weer heel anders en zeker zo lekker. Na al die jaren merk ik dat ook mijn smaak is veranderd en kies ik niet alleen vanwege mijn gezondheid voor goed eten. Ik vind het vaak ook veel lekkerder! En als ik het mijzelf echt heel heel makkelijk maak, maar ik weet niet of ik dat moet schrijven…, dan bak ik de varkensfilet aan en doe ik de groenten erbij in de pan en laat het heel langzaam op laag vuur garen. Hoe lager het vuur, hoe langer het gaart en hoe meer smaak. De appel eet ik dan toe.

Ingrediënten:

1 portie varkensfilet
1 portie groenten (pompoen, veldsla, 1 el in blokjes gesneden ui)
1 appel
groentebouillon poeder
kerriepoeder
zwart sesamzaad
peper en Himalaya zout

Gebruik de hoeveelheid voor de porties zoals vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven op 100°C.
  2. Verwijder zo nodig het vet en de pezen van de varkensfilet en bestrooi deze met peper en zout. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vet en bak het vlees 4 minuten aan elke kant. Leg het in de oven.
  3. Voor de saus: snijd de pompoen in grove stukken. Verhit een pan met een beetje water en doe de gesneden ui erin. Voeg de stukken pompoen toe en breng op smaak met bouillonpoeder, kerriepoeder, peper en zout. Laat 15 minuten sudderen. Doe er zo nodig een beetje water bij.
  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken. Doe het bij de pompoen. Als de pompoen zacht is, doe je het bakvocht van de filet erbij. Pureer het geheel en kruid de saus op de gewenste smaak.
  5. Maak de veldsla schoon en droog. Leg de sla op het bord. Leg de filet op de veldsla en doe de pompoen-appelsaus er overheen. Bestrooi met zwart sesamzaad.

En, heb je volgens het recept gekookt, of gelijk mijn super-lazy variant gedaan?

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page