Gestoofd varkensvlees met kaneel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookJaa, het is bijna sinterklaas! En ondanks dat wij allemaal allang volwassen zijn, is het wel een gezellige feestdag. En bij feestdagen horen bijzondere recepten. Daarom een heerlijk winters feestrecept van gestoofd varkensvlees met kaneel. Het varkensvlees stoof je in een kruidig geurende saus, verrijkt met kaneel en appel: een klassieke combinatie. Echt een lekker winters gerecht zo, met die appel en kaneel! En wist je dat kaneel zeer gunstige is voor je gezondheid? Het verlaagt je bloedsuikerspiegel, vermindert het risico op hartaandoeningen en heeft ook nog ontstekingsremmende eigenschappen, super! Lees hieronder wat je moet doen om dit gestoofde varkensvlees te maken.

Ingrediënten:

1 portie varkenskarbonade (als alternatief kun je ook runderkarbonade nemen)
1 portie ui, grof gesneden
1 portie appel, geraspt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl ghee
50 ml appelciderazijn
2 el mosterd zonder suiker (of maak zelf suikervrije mosterd)
350 ml water
1 laurierblad
3 takjes rozemarijn
1 kaneelstokje

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Zet een middelgrote pan op hoog vuur en voeg de ghee toe.
  2. Als de ghee heet is, schroei je de varkenskarbonade in ongeveer 2 minuten aan beide kanten goed bruin. Haal de karbonade uit de pan en zet apart.
  3. Zet het vuur middelhoog en doe in dezelfde pan de ui, geraspte appel, knoflook, appelciderazijn en mosterd. Blijf roeren en kook in 5 minuten tot een dikke, volle saus.
  4. Leg de karbonade weer in de pan en voeg het water, laurierblad, rozemarijn en kaneel toe. Zorg ervoor dat het vlees helemaal bedekt is, doe er eventueel extra water bij.
  5. Doe een deksel op de pan en laat de karbonade ongeveer 1,5 uur stoven op laag vuur, tot het vlees zacht en mals is. Hoe magerder de karbonade, hoe korter de tijd om te stoven.
  6. Haal de karbonade uit de pan en laat rusten, terwijl het vocht indikt.
  7. Serveer de gestoofde karbonade met de ui en appel saus. Enn natuurlijk kun je met een heerlijk stuk roggebrood je bord “schoonvegen”. Zooooo lekker!

Eet smakelijk en geniet van dit heerlijke stuk gestoofd varkensvlees!

 

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page