Venkelsalade met appel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Een super frisse salade van geschaafde venkel en appel. Knapperige slablaadjes in combinatie met de goed herkenbare smaken van venkel en appel. De salade wordt gemaakt met een dressing van een scheutje koudgeperste olijfolie met appelazijn en wordt gegarneerd met schaafsel van goudse kaas. Een heerlijke variant is een vinaigrette met walnotenolie en mosterdzaad.

Ingrediënten:

1 portie goudse kaas (als alternatief kan edammer of emmentaler gebruikt worden)
½ portie venkel, dun geschaafd
¼ portie lollo rosso
¼ portie eikenbladsla
1 portie appel, dun geschaafd
1 el koudgeperste olijfolie of walnotenolie
1 el appelazijn
⅛ tl gebroken zwarte peper
gemalen Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Snijd de venkel en appel zo dun mogelijk, gebruik eventueel een mandoline-snijder.
  2. Neem een grote mengkom en meng de venkel, appel, lollo rosso, eikenbladsla.
  3. Maak in een apart bakje de vinaigrette van de koudgeperste olijfolie of walnotenolie met appelazijn en peper en zout.
  4. Leg de venkel appel salade op je bord of doe het in een schaal. Giet de vinaigrette eroverheen en schep het door elkaar. Als laatste doe het schaafsel van goudse kaas overheen.
  5. Als extra in fase 3 en 4 kun je er ook wat walnoten doorheen doen.

Deze salade is vast en zeker een van de meest frisse en knapperigste die je ooit hebt gegeten, met twee heerlijke ingrediënten die het gerecht opvrolijken door de perfecte balans van zoet en zuur. Als alternatief voor goudse kaas kan dit gerecht ook geserveerd worden met geroosterde kip, varkensvlees, kalfsvlees maar ook tonijn of makreel zijn een goede combinatie.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page