terug
terug

Verantwoorde gezonde kikkererwtenpannenkoeken

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookPannenkoeken zijn een fijne manier om te blijven variëren of jezelf eens te verwennen, en met deze verantwoorde pannenkoeken doe je niet alleen je smaakpapillen een plezier, maar ook nog eens je lijf! In deze serie van drie maken we ze van kikkererwtenmeel, roggemeel en rode linzenmeel. Alle drie oergezond en afgemaakt met de lekkerste hartige en zoete toppings. We gaan vandaag van start met de verantwoorde gezonde kikkererwtenpannenkoeken. Je kunt natuurlijk geheel zelf bepalen wat je als beleg op je pannenkoek doet, maar ik heb alvast een heerlijke tip voor je bedacht, die lees je onderaan het recept. Daar gaan we!

Ingrediënten:

1 portie eiwit: kikkererwtenmeel
1 el olijfolie
1 el kokosolie
± 125 ml water
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

garde of mixer

Bereidingswijze:
  1. Meng het kikkererwtenmeel met het water in een kom tot een beslag en laat het enkele uren staan, net zoals je doet met (rauwe) kikkererwten die je nog moet weken. Voordat je gaat bakken met het beslag voeg je de olijfolie toe en eventueel nog wat water. Afhankelijk van je portiegrootte pas je de hoeveelheid water en olijfolie aan, tot je een mooi vrij dun beslag hebt.
  2. Zet een koekenpan op het vuur en giet (een deel van) het beslag in de pan. Bak de pannenkoek een paar minuten aan beide kanten lichtbruin.
  3. Serveer de kikkererwtenpannenkoek met een van onze spreads (en eventueel nog wat sla als garnering).

Geniet van jouw verantwoorde gezonde kikkererwtenpannenkoeken! Ben je fan? Kies een van onze andere pannenkoek recepten.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page