Verantwoorde pompoenpuree met knolselderij

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookAlle pureeliefhebbers opgelet, want ik heb me toch een lekker en romig pureerecept ontdekt! Super gezond en heel simpel. Bovendien is deze verantwoorde pompoenpuree met knolselderij licht verteerbaar en kan dus prima als lente- of zomergerecht dienen. Knolselderij is een groente die je wellicht niet zo snel in je winkelwagen zou stoppen, maar er zitten veel belangrijke voedingstoffen in, waaronder vitamine C. Vitamine C is belangrijk voor een goede weerstand en helpt je bij het op peil houden van je energie. Super toch? Lees hieronder gauw het recept en laat onderaan de pagina weten wat je ervan vond!

Ingrediënten:

1 portie groente: knolselderij, pompoen, aanvullen met ui
Alternatief voor pompoen: pastinaak, zoete aardappel, bloemkool of zuurkool
1 el zelfgemaakte bouillonpoeder
peper en zout
2 el ghee (garnering)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

staafmixer
1 portie eiwit: roomkaas (naturel)
1 tl chilivlokken
1 appel

Bereidingswijze:
  1. Leg de pompoen gedurende 4 à 5 minuten in kokend water. Haal de pompoen er vervolgens uit; je kunt ‘m nu veel makkelijker schillen. Schil ook de knolselderij en snijd beide groenten in grove stukken.
  2. Breng de pompoen en knolselderij aan de kook in een pan met het bouillonpoeder.
  3. Snijd ondertussen de ui in grove stukken en bak deze in een beetje ghee in een koekenpan. Zet het vuur uit zodra de ui lichtbruin kleurt.
  4. Giet de groente af en pureer met de staafmixer tot een egale en gladde puree.
  5. Breng de puree op smaak met peper en zout en top af met de gebakken ui.

Wil je graag je eiwitportie in je puree verwerken? Voeg dan roomkaas toe voordat je het geheel pureert. Je kunt ook wat extra pit toevoegen aan je puree door er wat chilivlokken overheen te strooien ter garnering.

Deze verantwoorde pompoenpuree met knolselderij wordt zo mogelijk nog lekkerder als je deze enkele minuten onder de grill zet op 180°C, totdat de bovenkant licht bruin begint te kleuren.

Als laatste tip: als je de variant van knolselderij met zuurkool maakt, is het ontzettend lekker om hier ook appel aan toe te voegen. Eet smakelijk! 

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page