Verantwoorde pure roggepannenkoeken hartig en zoet

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



We zijn aangekomen bij nummer twee uit de serie ‘verantwoorde pannenkoeken’ en dat is: verantwoorde pure roggepannenkoeken. Heerlijk en geheel zonder suiker! Ik heb ze gister gemaakt en het was echt een feest. Ik geef vandaag tips mee voor hartig en zoet beleg voor op de pannenkoek, maar je kunt natuurlijk ook zelf een goede combinatie bedenken.

Ingrediënten:

30 gram roggemeel (dit komt overeen met 3 stuks roggeknäckebröd – je kunt ze ook zelf verkruimelen in de keukenmachine) (alternatief: boekweitmeel)
1 ei (per 30 gram roggemeel)
1 el kokosolie
zout

Zoete topping

1 tl kaneel
1 portie frambozen

Hartige topping

spread van groenten
een salade

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

  • garde of mixer
  • eventueel keukenmachine
Bereidingswijze:
  1. Doe het roggemeel samen met het ei en het zout in een kom en voeg al mixend het water toe totdat je de gewenste dikte krijgt van het beslag.
  2. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoek(jes).
  3. Leg de pannenkoek(jes) op je bord en beleg deze met (een) topping(s) naar keuze!

Topping-tips

Zoet: doe de frambozen bovenop je pannenkoek en strooi de kaneel over het geheel. Je kunt de frambozen ook eerst even in een pannetje opwarmen, zo krijg je een saus.

Hartig: kies een van onze spreads deze zijn heerlijk op je roggepannenkoek.

Eet smakelijk! Zelf kan ik niet wachten om deze suikervrije verantwoorde pure roggepannenkoeken weer te maken, yum!

Let op: als je als eiwitportie twee eieren op het menu hebt staan (bijvoorbeeld voor de lunch of het diner), dan moet je nog één ei ergens anders bij eten. Je kunt natuurlijk ook 2 pannenkoeken maken, maar dan zouden er ook heel veel knäckebröd op je lijst moeten staan, omdat je voor het recept de verhouding van één ei met 30 g roggemeel gebruikt. Zelf heb ik een lekkere salade met ei gemaakt en daarna de pannenkoek met frambozen als toetje gegeten.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page