terug
terug

Vers aardbeientoetje met hangop of Griekse yoghurt

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookAls ik ergens dol op ben, dan is het wel dat heerlijk zoete zomerse fruit: aardbeien. Aardbeien zijn al super lekker van zichzelf, maar met een kleine touch van balsamico smaken ze nóg beter. Ik hoor het je denken, “Aardbeien met balsamico…?”, maar geloof me, dit is een topcombinatie. Perfect om na een hoofdgerecht te eten waar ook een yoghurt soort in zit. Ik kan niet wachten om dit vanavond te eten, en het is ook nog eens super simpel. Heb jij al trek in een lekker vers aardbeientoetje, geheel zonder suiker? Hieronder lees je het recept.

Ingrediënten:

1 portie fruit: aardbeien
hangop of Griekse yoghurt (soort en hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid eiwitportie die al in het hoofdgerecht is verwerkt) (alternatieven: gewone yoghurt, schapenyoghurt, Turkse yoghurt, sojayoghurt, geitenyoghurt)
Let op, kies dus voor hetzelfde eiwit als dat je in het hoofdgerecht hebt gebruikt, zo sjoemel je niet
1½ el balsamicoazijn
½ vanillestokje
1 el verse munt (garnering)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

theedoek
zeef

Bereidingswijze:
  1. Indien je hebt gekozen voor hangop hier een korte omschrijving hoe je dit super gemakkelijk zelf maakt. Let op: hangop kun je alleen van gewone volle yoghurt maken en niet van Griekse of Turkse yoghurt, omdat deze al volvet en dik van zichzelf is.
    • Maak een schone theedoek nat en wring deze goed uit. Leg de theedoek in een zeef en doe deze samen in een kom. Zorg dat de onderkant van de zeef niet de bodem van de kom raakt.
    • Giet de yoghurt op de theedoek en laat vervolgens 8 tot 10 uur afgedekt met vershoudfolie in de koelkast staan. Hierna heb je je eigen gemaakte hangop met een heerlijk dikke structuur!
  1. Verwijder de groene kroontjes van de aardbeien en meng de aardbeien samen met de balsamicoazijn in een kom. Laat ten minste 30 minuten marineren.
  2. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer dit door de hangop of Griekse yoghurt.
  3. Wanneer de aardbeien voldoende gemarineerd zijn serveer je deze samen met de hangop of Griekse yoghurt en wat verse munt.

Geniet ervan! Ik vind de combinatie van aardbeien en balsamico echt bijzonder en daarom zo ontzettend leuk. En de toevoeging van hangop of Griekse yoghurt met munt maken een vers aardbeientoetje helemaal af.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page