terug
terug

Vers gevulde zoete aardappel met ei

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Ben jij dol op zoete aardappel? Maak dan eens deze vers gevulde zoete aardappel met groente en ei. Makkelijk om te maken en heel erg lekker! Bij mij thuis doen ze het goed voor zowel de lunch als het avondeten, en de combinatie zoete aardappel met ei zorgt voor een goed verzadigd gevoel. Ga jij het maken? Lees hieronder het recept:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: 1 (grote) zoete aardappel, paprika, spinazie, aanvullen met lente-ui
  • 1 portie eiwit: ei/eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl pittige paprikapoeder
  • 1 tl dille
  • 1 el kokosolie
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de zoete aardappel. Schillen is niet per se nodig, in de schil zitten vaak juist relatief de meeste vitaminen! Maak de aardappel droog, smeer in met olijfolie en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Schuif in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  3. Pers ondertussen de knoflook, snijd de lente-ui in ringen en paprika in kleine stukken.
  4. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak de knoflook en spinazie. Voeg de lente-ui en paprika toe wanneer de spinazie iets is geslonken.
  5. Haal de aardappel uit de oven. Controleer of deze zacht is door er met een vork doorheen te prikken. Snijd daarna de aardappel doormidden en lepel uit.
  6. Doe de ‘uitgeschepte’ zoete aardappel in een kom en voeg hier het mengsel van de knoflook, spinazie, lente-ui en paprika aan toe. Roer alles door elkaar.
  7. Breng het mengsel op smaak met wat pittige paprikapoeder, dille, peper en zout.
  8. Doe het ei/ de eieren in een bak en kluts goed door elkaar met wat peper en zout.
  9. Vul de uitgeholde zoete aardappel met het groente-aardappel mengsel. Maak in het midden een holletje en giet hier het ei in.
  10. Zet de gevulde aardappel voor 15 minuten terug in de oven.

Eet smakelijk! Deze vers gevulde zoete aardappel is voor iedereen een geschikte optie, zeker omdat je gemakkelijk kunt variëren met de groenten

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page