Verse pastasaus: authentieke smaken
Verse pastasaus: authentieke smaken
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookEr zijn ontzettend veel manieren om een verse pastasaus met authentieke smaken te maken. Met dit klassieke recept bereid met gehakt waan je je zo in Italië. Koken uit pakjes en zakjes past niet goed binnen het idee van Metabolic Balance® en daarom raden wij aan om alle sauzen vers te maken. Bijvoorbeeld deze saus van verse tomaten. Zeer makkelijk te maken en zo weet je zeker dat het binnen jouw plan past. Teveel moeite? Maak dan in een keer een grote hoeveelheid en vries kleine bakjes in. Er zijn veel verschillende manieren om zelf tomatensaus te maken, maar uit ervaring geven wij graag de volgende tips:
1. Gebruik voldoende knoflook en ui.
2. Voeg een bouillonblokje toe aan de saus om het extra op smaak te brengen. Op basis van één liter water is één bouillonblokje voldoende, dus mocht de inhoud minder dan een liter zijn, gebruik dan een half blokje.
3. Zorg dat je echt rijpe, rode tomaten gebruikt en niet de waterige lichtrode tomaten. Dit is zeer bepalend voor de smaak!
4. Wees niet zuinig met de kruiden en, als je er van houdt, gebruik pittige kruiden. Een rood pepertje door de saus geeft een spicy arrabiata gevoel. Daarnaast raden we je aan royaal om te gaan met peper en zout.
Zin in een heerlijke pastasaus? Volg de stappen hieronder:
Ingrediënten:
- 1 portie gehakt (runder- of varkensgehakt, volgens plan)
- 1 portie groente: helft selderij, wortelen en prei en andere helft verse tomaat en ui
- ¼ liter groentebouillon (of maak zelf een heerlijke bouillon maakt)
- 1 tl marjolein
- 1 tl oregano
- 1 takje rozemarijn
- peper en zout
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de gesnipperde ui aan. Voeg hier ook een takje rozemarijn aan toe.
2. Voeg vervolgens het gehakt toe en rooster dit in 10 minuten gaar op laag vuur. Haal het dan uit de pan en doe het in een kom.
3. Voeg in dezelfde pan de helft van de fijngehakte selderij en geraspte wortelen toe.
4. Rooster nu ook de tomaten ongeveer 3 minuten in de pan mee en voeg daarna de bouillon toe. Breng op smaak met peper.
5. Laat het geheel zo’n 15 minuten pruttelen op laag vuur en pureer daarna met een staafmixer.
6. Voeg nu het vlees weer toe aan de pan
7. Bak de rest van de wortel en de selderijstukjes kort in een andere pan en voeg ze toe aan het mengsel voor extra bite.
8. Voeg nu extra kruiden (oregano, marjolein en peper en zout toe). Laat dit nog zo’n 30 minuten sudderen om de smaken goed tot z’n recht te laten komen.
Vanaf fase 3 kun je wat roggepasta als bijgerecht koken volgens de hoeveelheid brood die in het plan voor een sneetje brood staat. Mocht je nog niet zo ver zijn, dan smaakt deze verse pastasaus met authentieke smaken ook heerlijk met pasta van courgettes!