Verse gegrilde groentespread aubergine-paprika

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Er gaat niets boven een lekkere en gezonde verse gegrilde groentespread. En ze bestaan in allerlei soorten en maten. Deze spread kun je bij veel maaltijden gebruiken als extra smaakmaker, of om je groenteportie nog iets te boosten. Doordat je de groente kort bakt op hoge temperatuur in een grillpan, blijven de meeste vitaminen en mineralen behouden, top voor jouw lijf dus! En het makkelijke is dat je de smaak zelf kan bepalen. De keuze voor verschillende kruiden kan de spread een compleet nieuwe twist geven. Bovendien is je spread zo klaar en kun je er direct van genieten, komt ‘ie:

Ingrediënten:

1 portie groente: aubergine, paprika, avocado, ½ lente-ui (garnering)
½ rode peper
1 tl paprikapoeder
peper en zout
verse kruiden naar keuze (koriander, peterselie, bieslook, basilicum)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

grillpan
staafmixer

Bereidingswijze:
  1. Snijd de aubergine en paprika in stukken en leg deze in een verhitte grillpan tot er mooie grillstrepen verschijnen (of gril in de oven gedurende 35 à 40 minuten op 200°C graden).
  2. Snijd de avocado in grove stukken en de rode peper klein.
  3. Mix vervolgens alle groente, de paprikapoeder en de verse kruiden naar keuze met de blender of staafmixer tot een groentespread en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de lente-ui in dunne ringen en strooi deze over de groentespread als garnering.

En klaar is je verse gegrilde groentespread! Super lekker op bijvoorbeeld hartige pannenkoeken, zit jij al te genieten?

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page