terug
terug

Verse groene aspergesoep met geitenkaas

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookAangezien verse asperges maar korte tijd verkrijgbaar zijn in Nederland, moeten we er van genieten nu het kan. Daarom een heerlijk recept van een verse groene aspergesoep met geitenkaas, om je vingers bij af te likken!

Voordat we beginnen aan het recept geef ik je een kleine handleiding hoe je de asperges het makkelijkst schoonmaakt. Je hoeft groene asperges, in tegenstelling tot witte, niet te schillen. Wel moet je er een stuk afsnijden; het onderste deel van deze stam kan hard zijn, snijd er dan gerust 1,5 tot 2 cm af, zodat het houterige gedeelte helemaal is verwijderd en je alleen een lekker knapperige asperge overhoudt.

Ingrediënten

Extra

  • staafmixer
Bereidingswijze
  1. Stoom (of stoof of sudderen) de asperges en de prei tot ze zacht zijn, dit duurt ongeveer 4 tot 5 minuten.
  2. Vervolgens voeg je de groente toe aan een diepe pan samen met de groentebouillon en pureer je het geheel met de staafmixer tot een glad geheel.
  3. Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en voeg toe aan de soep (bewaar een klein beetje ter garnering straks). Laat de soep een aantal minuten zachtjes doorkoken.
  4. Voeg ten slotte wat peper en zout naar smaak toe, samen met het kerriepoeder, fijngesneden peterselie en koriander en top af met de overgebleven geitenkaas.

Dat was ‘m al, goed te doen toch? Asperges zijn naast hartstikke lekker ook nog eens oergezond, en kan ze dus niets dan aanraden.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page