Verse okrastoof met kippendij of feta

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Heb jij je eerste gerecht met okra al gemaakt? Zo niet, dan is dit je kans! Okra kwam voorheen vooral in de Indiase en Surinaamse keuken voor, maar tegenwoordig ligt deze frisgroene groente ook in Nederland gewoon in de schappen. ‘Klein maar fijn’ is hoe ik okra zou omschrijven. Het is licht verteerbaar en zit bomvol goede voedingsstoffen, waaronder vitamine B1, C en K en het bevat verschillende mineralen in juiste hoeveelheden. Ook heeft okra veel vezels, met name in het ietwat slijmerige vruchtvlees, die zorgen voor een gezonde spijsvertering. Deze verse okrastoof (een Grieks recept) met kippendij is een echte aanrader, zeker als je voor wat meer mensen moet koken, maar ook de variant met feta is de moeite waard als je geen gevogelte op je lijst hebt staan. Hieronder lees je het recept!

Ingrediënten:

1 portie kippendij of feta
1 portie groente: de helft okra, de rest vooral tomaten en ui
2 el kokosolie
1 el Griekse olijfolie (garnering)
1 teen knoflook
1 el appelazijn
versgemalen zwarte peper en zout
2 el verse peterselie

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

keukenmachine

Bereidingswijze:
  1. Verwijder de stengels van de okra en besprenkel de groente met zout. Laat het zout 30 tot 45 minuten intrekken. Vervolgens spoel je de okra af met water.
  2. Neem de kippendij en zorg dat de kip aan alle kanten goed is bestrooid met peper en zout.
  3. Verwarm nu de helft van de kokosolie in een (wok)pan en schroei de kip in enkele minuten aan beide kanten dicht. De kip hoeft vanbinnen nog niet gaar te zijn. Haal de kip uit de pan en zet opzij, afgedekt met aluminiumfolie.
  4. Voeg de okra toe in dezelfde pan als waar je de kip in hebt gebakken. Schep enkele keren goed om en zet ook deze, na ongeveer 5 minuten, even aan de kant (kan bij de kip).
  5. Maak een kruis in de tomaten en kook ze kort in water en pel ze vervolgens. Doe de gepelde tomaten in de keukenmachine en vermaal deze tot een saus.
  6. Hak de ui en pers de knoflook uit en fruit deze aan in een beetje kokosolie.
  7. Voeg de kip, okra en tomatensaus toe samen met de verse peterselie, peper en zout. Vul aan met water tot het geheel onder staat. Dek de pan af en laat het geheel ongeveer 1 uur stoven op de kleinste pit.
  8. Verwijder de deksel en laat nog 10 à 15 minuten doorkoken om de tomatensaus iets in te dikken.
  9. Garneer met de Griekse olijfolie en top het gerecht af met een laatste beetje verse peterselie. Heb je gekozen voor de versie met feta? Dan kun je de bereidingsstappen van de kip natuurlijk overslaan. In plaats daarvan garneer je het gerecht met een portie feta.

En klaar is je Griekse verse okrastoof met kippendij!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page