Verse pesto van gemalen rozemarijn

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Wist je dat je een super lekkere pesto kunt maken van rozemarijn in plaats van basilicum? Deze verse pesto van gemalen rozemarijn kun je het hele jaar door eten. Zo is ie altijd klaar voor gebruik als een spread op roggebrood of volkoren knäckebröd, als extraatje in de soep of als saus bij een vlees- of visgerecht. Daarnaast is het ook nog eens super makkelijk te maken. Doe je mee?

Ingrediënten
  • rozemarijn
  • knoflook
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout
    > Gebruik zo veel ingrediënten als je zelf wil, door het laagje olie blijft het vrij lang goed!
Bereidingswijze

1. Haal de rozemarijnnaalden van de takjes en maal deze in een blender fijn. Vul het in een pot met schroefdop totdat deze voor 3/4 vol zit.

2. Pers de knoflook uit en voeg deze toe aan de pot.

3. Voeg vervolgens de extra vierge olijfolie toe. Ongeveer zo veel dat alle rozemarijn gedekt is met de olijfolie.

4. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Als je de pesto wat langer wilt bewaren, of als je graag iets meer smaak wilt toevoegen, voeg dan wat extra zout toe. Een andere manier om het langer te bewaren is door een deel in de vriezer te stoppen.

Wist je dat deze verse pesto van gemalen rozemarijn extra lekker smaakt in soepen, zoals bij dit heerlijke soeprecept? Probeer het eens!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page