terug
terug

Verse pompoen met kip uit de oven

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Trick or treat! Het bekendste symbool van Halloween is toch wel de pompoen. En daar kun je heerlijke gerechten mee maken. Maak bijvoorbeeld eens dit recept voor verse pompoen met kip en groente in een römertopf of ovenschaal. De wortel en pompoen in dit recept geven een heerlijk zoete smaak en je kunt uitgebreid variëren. Het recept is dus goed aan te passen aan je eigen voedingsplan. Lees hieronder ons voorstel, en ga direct aan de slag:

Ingrediënten
  • 1 portie eiwit: kipfilet of kipdijfilet
  • 1 portie groente: voornamelijk (fles)pompoen en winterpeen, aanvullen met courgette en ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1-2 tl pittige paprikapoeder
  • citroenrasp
  • peper en zout
  • tijm (garnering)

Extra

  • ovenschaal of eventueel Römertopf
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Pers de knoflook en rasp de gember en de schil van de citroen.
  3. Leg de kipfilet in het midden van de Römertopf of ovenschaal en strooi hier de knoflook, gember en citroenrasp overheen. Voeg naar smaak pittige paprikapoeder, peper en zout toe. Gebruik je kipdijfilet? Snijd dan eerst de witte stukjes vet en pees af van de kipstukken.
  4. Snijd vervolgens de ui, courgette, winterwortel en flespompoen in stukjes. Voeg deze toe aan de Römertopf of ovenschaal.
  5. Zet de schaal in de oven, laat deze er ongeveer 45 minuten instaan, totdat de kip en de groente gaar zijn. Gebruik je in plaats van een Römertopf een ovenschaal, dek deze dan af met een deksel of aluminiumfolie.
  6. Haal de ovenschaal ui de oven en garneer als laatste met wat takjes of blaadjes verse tijm en breng op smaak met peper en zout.

Smullen maar! Verse pompoen met kip uit de oven… alleen die geur al maakt dat ik het elke dag wel zou willen koken. Sta jij ook al te watertanden bij het ruiken van dit gerecht?

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page