terug
terug

Verse pompoensoep met kipfilet

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Heb jij al pompoen gegeten deze herfst? Deze groente is niet alleen lekker, maar ook heel gezond! Pompoen bevat betacaroteen, wat in het lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Vitamine A is goed voor de gezondheid van de ogen en ondersteunt het netvlies bij de absorptie en verwerking van licht. Daarnaast levert pompoen vitamine C, een vitamine die belangrijk is bij het verhogen van de weerstand, het verbeteren van het bindweefsel en het bevorderen van de ijzer-opname. Ook bevat pompoen veel vezels en ijzer. Vezels vertragen de spijsvertering, waardoor je langer een vol gevoel hebt. IJzer speelt een belangrijke rol bij de stofwisseling en de transport van zuurstof in het bloed. Niets dan goede reden om deze verse pompoensoep met kipfilet eens te maken. Het recept volgt hieronder:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: voornamelijk pompoen, aanvullen met winterpeen en ui
  • 1 portie eiwit: kipfilet
    Alternatief: witte bonen, limabonen, cannellinibonen (Gebruik je bonen uit blik of pot? Laat uitlekken en spoel goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde bonen? Week deze dan één nacht van te voren in een ruime kom met water en kook vervolgens 45-60 minuten voordat je ze toevoegt aan het recept.)
  • 1,5 tl zelfgemaakte bouillonpoeder / 125 ml zelfgemaakte groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 2 el kerrie
  • 2 cm gember
  • 1 el kokosolie
  • peper en zout

Extra

  • staafmixer
Bereidingswijze
  1. Pel en hak de ui fuin, pers de knoflook knoflook, rasp de gember, en snijd de winterpeen en pompoen in stukken.
  2. Verwarm wat kokosolie in een hoge pan en bak eerst de ui. Voeg na enkele minuten, als de ui wat glazig oogt, de knoflook toe.
  3. Voeg vervolgens de wortel en pompoen toe. Bak de groente ongeveer 5 minuten mee en blijf af en toe omscheppen.
  4. Voeg 1 el kerrie en de gember toe en roer deze door de groente.
  5. Breng ondertussen 125 milliliter water aan de kook en laat hier het bouillonpoeder in oplossen. Giet de bouillon in de pan bij de groente en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  6. Bak ondertussen de kipfilet in kokosolie, ui en knoflook in een pan op laag vuur met de deksel erop (zo blijft de filet het meest mals). Strooi er peper en zout naar smaak overheen samen met wat kerriepoeder.
  7. Haal de kipfilet uit de pan als deze gaar is en pluk of snijd deze in stukken.
  8. Pureer als laatste de groente totdat het een mooi geheel wordt met de staafmixer.
  9. Breng de soep op smaak met wat peper en strooi de kipstukken eroverheen.

Geniet van deze lekkere verse pompoensoep met kipfilet! Ik ben altijd blij als ik iets op tafel kan zetten wat lekker én gezond tegelijk is. Nou, dat is gelukt denk ik zo.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page