terug
terug

Verse super snelle spinaziesoep met geitenkaas

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Hmm, spinaziesoep! Het recept is extreem makkelijk en snel, maar wel erg lekker! Spinazie heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Te veel om allemaal op te noemen, dus ik houd het beknopt: (1) bron aan vitamine C; (2) bevat heel veel antioxidanten (yes!); (3) spinazie barst van de mineralen (nog meer yes!); (4) het is bevorderend voor een goede bloeddruk; (5) bevat een indrukwekkende hoeveelheid vitamine K (preventie bloedstolling, hoi!); (6) het past perfect in het idee van afvallen (wauw!). Duik dus maar gauw de keuken in voor deze verse super snelle spinaziesoep:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: voornamelijk bladspinazie, aanvullen met witte ui
  • 1 portie eiwit: geitenkaas
  • 1 teen knoflook
  • 2 a 3 ijsklontjes zelfgemaakte groentebouillon
  • 1/2 bouillonblokje (of maak zelf bouillonpoeder)
  • kruiden naar keuze (bv: peper, chili)

Extra

  • pompoenpitten (fase 3) (garnering)
  • kiemen naar keuze uit jouw plan (fase 3)
Bereidingswijze

1. Verwarm de ijsklontjes bouillon in een hoge pan. Hak de ui grof, pers de knoflook en fruit beide kort aan in de pan.

2. Voeg vervolgens de bladspinazie toe en laat dit slinken.

3. Voeg kokend water toe zodat de spinazie net onder water staat. Niet teveel, anders wordt de soep erg waterig.

4. Voeg hier het bouillonblokje aan toe. Laat het geheel ongeveer 5 a 6 minuten rustig pruttelen en voeg wat kruiden naar keuze toe.

5. Pureer vervolgens met een staafmixer. Zit je in fase drie? Garneer deze soep dan met wat pompoenpitten.

Als het goed is heb je een heerlijke kom romige soep binnen minder dan 10 minuten, boordevol vitaminen.

Tip: Ben je dol op spinaziesoep en zit je in fase 3? Probeer dan ook eens een flinke hand kiemen bij je soep te eten. Kiemen zijn oergezond en barsten van de eiwitten, je kunt kiezen voor alfalfa, broccoli-kiemen, mungbonen-kiemen, sojabonen-kiemen, noem maar op! Lekker om dan ook wat kardemomkruiden en koriander door je soep te doen. Heerlijk!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page