terug
terug

Verse witte asperges met aardappel en ei

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookHmmm, asperges zijn een echte voorjaarsgroente en liggen, nu de zon volop schijnt, in de schappen te wachten om gegeten te worden. Hier kijk ik altijd naar uit, dus zodra ik hoor dat er weer verse witte asperges worden gestoken, ga ik ze kopen. Witte asperges groeien onder de grond en zodra we bij de maand april zijn aangekomen worden de eersten al geoogst. Naast dat ik dol ben op de smaak van witte asperges, eet ik ze ook graag voor mijn gezondheid. In asperges zitten namelijk vochtafdrijvende stoffen die jouw lijf ondersteunen in de nierfunctie. Bij mij staan deze lekkere en gezonde asperges zeker een paar keer per (voor)jaar op tafel, bij jou nu ook?

Voordat we beginnen aan het recept geef ik je een kleine handleiding hoe je de verse witte asperges het makkelijkst schoonmaakt. Je kunt de groente het beste schillen met een dunschiller, te beginnen vlak onder de ‘kop’ naar beneden richting de dikkere stam. Het onderste deel van deze stam kan hard zijn, snijd er dan gerust 2 cm af. Hoe beter je ze schilt, hoe zachter en lekkerder ze zijn. Haal je er onvoldoende schil af, dan blijft de buitenkant wat houterig en gaat het genot van zo’n mooie zachte sliert verloren en dat is pas echt zonde!

Ingrediënten:

1 portie witte asperge
1 portie aardappel (krieltjes) met ei of 1 portie ei (meestal 2 eieren)
1 el verse bieslook (garnering)
peper en zout
1 el extra ghee of (geklaarde) boter

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Snijd de krieltjes in tweeën of in vieren en laat de aardappels gedurende 15 minuten koken in een pan met een snufje zout. (Deze stap uiteraard overslaan als je alleen eieren bij de asperges eet.)
  2. Schil ondertussen de witte asperges zoals hierboven beschreven. Breng ook de asperges aan de kook in een pan met wat zout. Afhankelijk van de dikte zijn ze met 12 minuten gaar.
  3. Tegelijkertijd kook je de eieren 8 tot 10 minuten, zodat ze hard zijn en je ze over de asperges kunt verkruimelen.
  4. Giet de asperges en krieltjes af als ze gaar zijn en verdeel ze over je bord. Pel de eieren, prak ze fijn met een vork en strooi over de asperges.
  5. Laat de ghee of (geklaarde) boter op laag vuur smelten en giet het daarna over de asperges en het ei, of serveer het ernaast.
  6. Hak de bieslook fijn en maak je bord af door de bieslook over je asperges en krieltjes te strooien.

Eet smakelijk!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page