Verse zalm met ovengroenten
Verse zalm met ovengroenten
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookZin in een lekker stukje vis vanavond? Probeer eens verse zalm met ovengroenten. Het sap dat uit de groente komt zit vol met vitaminen en combineert lekker met de zalm. Gooi het sap dus vooral niet weg, maar giet het over je stuk zalm. Ben je benieuwd? Lees dan gauw door voor het recept!
Ingrediënten
- 1 portie eiwit: zalm
Alternatief: tonijn, zeebaars, (regenboog)forel - 1 portie groente: cherrytomaatjes en courgette
- sap van 1/2 citroen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen citroen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
- 1 teen knoflook
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 el kokosolie
- 1 hand basilicum (garnering)
- grofgemalen zwarte peper en zeezout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190ºC.
- Snijd de courgette in plakjes en leg deze samen met de cherrytomaatjes in een ovenschaal.
- Giet er olijfolie overheen en bestrooi het met een beetje grofgemalen zwarte peper en zeezout.
- Zet de courgette en cherrytomaatjes in de oven en laat het ongeveer 25 minuten garen.
- Pers de knoflook en bak de zalm kort aan beide kanten in een pan met wat kokosolie en knoflook. Hoe korter je de zalm bakt, hoe zachter deze is. Hoe langer je de zalm bakt, hoe droger deze wordt. Net wat jij lekker vindt.
- Breng de zalm op smaak met wat grofgemalen zwarte peper, zeezout en eventueel citroensap.
- Haal de groenten uit de oven en serveer samen met wat verse basilicum bij de zalm. Gooi het sap wat vrijgekomen is bij de groente niet weg, maar giet dit als jus over je verse zalm met ovengroenten.
Klaar is kees! Persoonlijk vind ik zalm een van de lekkerste, als niet dé lekkerste, vis die er bestaat.