terug
terug

Verse zelfgemaakte aardappelsalade met ei

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookBen jij na al die winterse maaltijden wel toe aan een frisse avondmaaltijd of salade? Die hebben we voor je! En als je de aardappel met ei als eiwitportie in je plan hebt staan, dan zit je bij dit recept goed. Een zelfgemaakte aardappelsalade met ei en vol groente toppings. Wie zegt daar nou nee tegen? En omdat je zelf de dressing maakt, weet je zeker dat deze gezond is en geen gekke of onnatuurlijke smaakstoffen bevat. Lees hieronder het recept voor zelfgemaakte aardappelsalade en geniet in no-time van het eindresultaat.

Ingrediënten:

1 portie aardappelen met ei (aardappel in schil voor meer smaak – kies dan voor biologische aardappelen, zodat je geen bestrijdingsmiddelen mee-eet)
1 portie groente: voornamelijk paprika, radijs, peultjes, spinazie en augurk (goed afspoelen voor gebruik), aanvullen met (rode) ui
Alternatief: rode kool, komkommer, rode biet
½ appel
1 el verse peterselie (garnering)

Dressing

2 el appelazijn
1 teen knoflook
peper en zout
1 el citroensap (let op, dit is onderdeel van je fruitportie)
1 hand verse peterselie

Zelfgemaakte mayonaise (fase 3)

1 eidooier
8 el extra vierge olijfolie|
sap van ½ citroen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie)
Alternatief: 1 of 2 el appelazijn
½ tl mosterd (suikervrij)
peper en zout

In deel twee van de bereidingswijze lees je hoe je de mayonaise in slechts 2 minuten maakt!

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

staafmixer of blender

Bereidingswijze:
  1. Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook.
  2. Was ondertussen de aardappelen, maar schil deze niet! In de schil zitten, naast smaak, ook veel voedingsstoffen. Lekker laten zitten dus. En natuurlijk is het dan het beste om biologische aardappelen te kopen, zodat je geen bestrijdingsmiddelen mee-eet. Halveer de aardappelen indien nodig (afhankelijk van de grootte) en kook ze tot deze beetgaar zijn, zo’n 12 tot 16 minuten. De aardappelen zijn goed als je er vrij makkelijk met een vork in kunt prikken.
  3. Snijd ondertussen alle groenten in stukken en snipper de (rode) ui. Snijd ook de appel in kleine blokjes.
  4. Doe de ingrediënten voor de dressing in een afsluitbare pot en mix het geheel goed door elkaar. Snijd de peterselie fijn en roer deze door de dressing.

Fase 3:

  1. En dan nu de zelfgemaakte mayonaise: splits je ei zodat je alleen de eidooier overhoudt. Doe deze samen met de mosterd in een kom (of je blender). Mix tot één geheel met de staafmixer op een lage stand.
  2. Voeg al mixend scheutje voor scheutje de olijfolie toe. Dit moet echt langzaam gaan, omdat het geheel anders niet goed bindt. Kijk na elke scheut zelf of je de textuur van de mayonaise al goed vindt of niet. Als het nog te dik is doe je er nog wat extra olijfolie bij.
  3. Doe er vervolgens citroensap bij, peper en zout naar smaak en roer het goed door. Nu is je mayonaise klaar!
  4. Dan is het nu tijd om alles met elkaar te mengen. Verdeel de aardappels en het ei over je bord samen met de groente. Giet de dressing eroverheen en garneer als laatste met nog wat verse peterselie.

En klaar is je verse aardappelsalade met ei! Lekker ook om een stuk roggeknäckebröd of zelfgebakken roggebrood erbij te eten.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page