Visburger
Visburger
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookEen knapperige visburger gemaakt van heerlijke witvis, courgette, verse kruiden en knapperig knäckebröd. Deze burger is veel spannender dan de standaard visburger, die vaak saai en minder smaakvol is. Ons recept zit vol met knoflook, dille en peterselie om de smaak een boost te geven en de smaakpapillen te prikkelen. Serveer de visburger bijvoorbeeld bij een lichte salade of met een lekkere saus (als je wat verder in het programma bent).
Ingrediënten:
✓ 1 portie koolvis (als alternatief kan kabeljauw of schelvis worden gebruikt)
✓ ½ portie courgette, geraspt
✓ ½ portie ui, geraspt
✓ 1 portie knäckebröd, verkruimeld (2 stuks)
✓ 1 tl knoflook, uitgeperst
✓ 1 el dille, fijngehakt
✓ 1 el peterselie, fijngehakt
✓ 2 el ghee
✓ peper en Himalaya zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.
Bereidingswijze:
- Doe het knäckebröd in een keukenmachine en vermaal in 20 seconden tot fijn kruim.
- Voeg vervolgens de koolvis, courgette, ui, knoflook, dille en peterselie toe. Maal 30 seconden tot het geheel een dikke paste vormt.
- Vorm burgers van het mengsel, net zo groot en dik als je wilt..
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ghee toe.
- Bak de visburgers 2 minuten, draai ze om en bak nog 2 minuten aan de andere kant.
- Haal de visburgers uit de pan en serveer.
Deze visburgers kunnen worden gemaakt van vrijwel alle soorten witvis, zoals brasem, kabeljauw, heilbot, schelvis, schol, zeebaars of tong. De simpele techniek van het fijnmalen van de visburgers in een keukenmachine zorgt voor een unieke en onweerstaanbare textuur. Het enige wat je vervolgens nog hoeft te doen is een mooie burger vormen en deze bakken. Binnen no-time je zelfgemaakt visburger! Je kunt dit recept ook prima op de bbq maken.