Visstoofpotje met venkel en tomaat

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Het is alweer een tijd geleden dat ik vis heb gekookt en juist daarom heb ik er nu extra veel zin in! Dit visstoofpotje met venkel en tomaat is ontzettend rijk aan verschillende smaken en is, al zeg ik het zelf, echt ontzettend lekker. Door het stoven komen de Mediterrane smaken goed samen en deze worden vervolgens door de kabeljauw opgenomen. Niet zo’n kabeljauw fan? Gebruik gerust een van de alternatieven. Alvast eet smakelijk! 

Ingrediënten:

1 portie kabeljauw (als alternatief kan koolvis of heilbot worden gebruikt)
½ portie cherrytomaat
¼ portie venkel, in dunne plakjes gesneden
¼ portie ui, in dunne plakjes gesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl citroenrasp
1 tl ghee
200 ml water

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ghee toe.
  2. Doe de ui in de pan en bak het in 5 minuten glazig.
  3. Voeg vervolgens de knoflook, de gerookte paprikapoeder en de venkel toe, bak 2 minuten mee totdat ze zacht en geurig zijn.
  4. Doe de cherrytomaten in de pan en bak ze 5 minuten mee tot ze openbreken.
  5. Voeg vervolgens het water toe en breng de groenten aan de kook, laat 10 minuten koken.
  6. Leg de kabeljauw in de pruttelende tomatenstoofpot en dek de pan af met een deksel. Laat 5 minuten koken tot de vis gaar is.
  7. Serveer warm met verse citroenrasp.

Echt een hartverwarmend recept als je het mij vraagt, dit visstoofpotje met venkel en tomaat. Eenvoudig genoeg voor een doordeweekse avond, maar zeker ook bijzonder genoeg voor een etentje met vrienden. Geniet!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page