Vitaminerijke pijlstaartinktvis gevuld met spinazie

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookInktvis is misschien iets wat niet vaak in de boodschappenmand terechtkomt en dat is eigenlijk zo zonde! De pijlstaartinktvis komt oorspronkelijk uit de Middellandse Zee, maar zwemt tegenwoordig gelukkig ook vlak bij huis: in de Noordzee. Je kunt een verse pijlstaartinktvis dus zo op de markt halen of bij de lokale visboer op de hoek. Het fijne aan inktvis is dat er relatief veel vitamine B12 in zit, waar veel mensen, met name ouderen, een tekort aan hebben. Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot hart- en vaatziekten. Geen slecht idee dus om deze vitaminerijke pijlstaartinktvis op het menu te zetten. Bovendien hoeft het bereiden van inktvis helemaal niet moeilijk te zijn. En bekijk de ingrediënten eens, sta je al te watertanden?

Ingrediënten:

1 portie pijlstaartinktvis
1 portie groente: voornamelijk spinazie, aanvullen met lente-ui (garnering)
sap van ½ citroen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (geen citroen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
1 tl kokosolie
1 el olijfolie met chilipeper (heb je dit niet? Voeg dan 1/3 verse chilipeper of wat druppels tabasco zelf toe)
1 teen knoflook
peper en zout
1 el olijfolie
100 ml groentebouillon
1 el verse peterselie (garnering)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

satéprikkers

Bereidingswijze:
  1. Was de inktvis in koud water met citroensap. Laat ze vervolgens uitlekken en dep ze goed droog met keukenpapier.
  2. Verhit de kokosolie in een koekenpan en doe de spinazie in de pan. Wanneer de spinazie goed is geslonken doe je de spinazie in een vergiet en druk je al het vocht eruit.
  3. Verhit de helft van de olijfolie met chilipeper in de pan op het kleinste vuur en pers hier de knoflook boven uit. Doe de spinazie opnieuw in de pan en breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat het geheel 5 minuten afkoelen en vul er vervolgens met een lepel (of met je handen, net wat je makkelijk vindt werken) de inktvissen mee. Als de inktvis is gevuld kun je het open einde dichtmaken met een satéprikker.
  5. Smeer de inktvissen rondom in met milde olijfolie en verhit een grillpan op laag vuur. Bak de gevulde inktvis aan beide kanten in ongeveer 2 minuten gaar.
  6. Haal de gevulde inktvis even uit de pan en veeg de pan schoon. Vervolgens zet je de pan weer op het vuur met de rest van de olijfolie met chilipeper.
  7. Doe de inktvis nogmaals in de pan en schenk de bouillon erbij. Zet het vuur laag en dek af met een deksel. Laat 10 tot 15 minuten stoven.
  8. Haal de gevulde inktvis uit de pan en snijd deze in gelijke stukken.
  9. Verdeel het overgebleven vocht als saus over je inktvis en maak je gerecht af met wat verse peterselie.

Genieten maar! Viel alles mee, toch?

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page