Voedzame avocado spread met zaden en pitten

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookBen jij opzoek naar een lekkere groentespread voor op een stuk knäckebröd of een snee zelfgemaakt roggebrood? Dan ben je hier aan het juiste adres; ik heb gister het een en ander staan uitproberen en uiteindelijk is daar een zeer voedzame avocado spread uitgekomen. Naast de super gezonde avocado – denk aan de vele vezels en goede vetten – zitten er ook zaden- en pitten in, die op hun beurt ook voor een stevige dosis benodigde voedingsstoffen en antioxidanten zorgen. Het recept lees je hieronder, en geloof me, het is écht een aanrader:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: voornamelijk avocado, aanvullen met tomaat, sla en/of komkommer
  • 1 portie zelfgemaakt roggebrood of roggeknäckebröd
  • peper en zout

Extra

  • 1 portie eiwit: pompoen- en zonnebloempitten (fase 3; mogen in de eerste twee fasen alleen voor ontbijt, dus je kunt er ook voor kiezen deze weg te laten. Vanaf fase 3 kan je de pitten ook in lunch- of avondgerechten verwerken)
  • staafmixer
Bereidingswijze
  1. Verwarm een koekenpan zonder olie en rooster hierin de zaden- en pittenmix tot ze licht verkleuren. Laat vervolgens afkoelen.
  2. Haal het vruchtvlees van de avocado uit de schil en doe deze in een kom.
  3. Sijd de tomaat en komkommer in stukken en pureer deze samen met de avocado en de helft van het zaden- en pittenmengsel met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. De sla kan natuurlijk onder de spread worden gelegd en hoeft niet mee gepureerd te worden, maar kan wel als je dat makkelijk vindt.
  4. Smeer deze voedzame avocado spread op het roggebrood of knäckebröd en strooi de rest van de geroosterde zaden- en pitten er over.

Lekker genieten! Het maken van groentespreads is een heel makkelijke manier om gezond beleg te maken. En doordat je het helemaal zelf maakt, weet je precies wat er in zit en kun je suikers en e-nummers vermijden.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page