terug
terug

Voedzame portobello’s met vulling uit de oven

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Wil jij graag gevulde portobello’s maken, maar kom je om in de verschillende vullingen, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet? Ik herken het gevoel en ga je helpen. Niet alleen de fantastische smaken en vitamines die in de voedzame portobello’s zitten hebben mijn nieuwsgierigheid getriggerd, ook de vele verschillende kanten die je er mee op kunt spraken mij aan. Ik heb mijzelf een weg gebaand door de vele opties en hieronder volgen twee varianten die zich 100% bewezen hebben; ontzettend lekker en gezond. Ik weet zeker dat jij ze ook kunt waarderen, je leest de recepten hieronder!

Vulling: spinazie en geitenkaas

Ingrediënten:

1 portie groente: portobello en verse spinazie
1 portie eiwit: zachte geitenkaas
1 el kokosolie
1 teen knoflook
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

1 el pompoen- of zonnebloempitten (fase 3)

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pel en pers de knoflook en bak deze samen met de spinazie in de kokosolie in een verhitte koekenpan. Schep de spinazie regelmatig om en wacht tot deze geslonken is.
  3. Laat de spinazie goed uitlekken om zoveel mogelijk vocht te verwijderen.
  4. Verwijder de stelen van de portobello’s met een mes en schraap met een (kleine) lepel een deel van de sporen uit de paddenstoel.
  5. Verkruimel ¾ deel van geitenkaas boven de spinazie en meng deze goed door elkaar. Indien nodig kun je wat peper en zout naar smaak toevoegen.
  6. Leg de portobello’s nu op een met bakpapier beklede bakplaat en vul ze met het spinaziemengsel. Doe de overgebleven geitenkaas als topping bovenop.
  7. Schuif in de oven voor ongeveer 20 minuten.

En klaar is je eerste variant van voedzame portobello’s, geniet ervan! Zit je al in fase drie of vier? Bestrooi de gevulde portobello’s eens met pompoen- of zonnebloempitten als je daarvan houdt.

Vulling: mozzarella en olijven

Ingrediënten:

1 portie groente: portobello, cherrytomaatjes en zwarte olijven
1 portie eiwit: mozzarella
1 teen knoflook
1 el olijfolie
2 tl balsamicoazijn
2 el verse basilicum (garnering)
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pers de knoflook uit en meng deze met de olijfolie. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  3. Verwijder de stelen van de portobello’s met een mes en schraap met een (kleine) lepel een deel van de sporen uit de paddenstoel.
  4. Smeer de onderkant en de randen van de portobello’s in met de knoflookolie.
  5. Snijd zowel de cherrytomaatjes als de olijven doormidden. Snijd de mozzarella in kleine stukjes. Zelf gebruik ik voor dit recept graag mini mozzarella bolletjes, lekker makkelijk!
  6. Leg de portobello’s op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal en verdeel de mozzarella, cherrytomaatjes en olijven over de portobello’s.
  7. Besprenkel met wat balsamicoazijn.
  8. Bak de portobello’s in 15 minuten af in de oven.
  9. Garneer als laatste met wat verse blaadjes basilicum.

Gegarandeerd genieten! Ik ben zo dol op beide recepten, dat ik het lastig vind om te bepalen welke variant ik liever eet. Gelukkig zitten er maar liefst zeven dagen in een week en hoeft het één het ander niet uit te sluiten…

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page